Swiss Roll

Swiss roll ေလးေတြ အတြက္ သီးသန္႔ ေလးၾကည္႔လုိ႔ရေအာင္ Page သပ္သပ္ခြဲျပီးတင္လုိက္တာပါ...။
Swiss roll က တျခား Butter ake ေတြနဲ႔ လုပ္ေဆာင္ရပုံေတြ မတူတာေၾကာင္႔  သီးသန္႔ ေလးျဖစ္ေစခ်င္တာပါ...။
ေနာက္လုပ္ျဖစ္မဲ႔ swiss roll နဲ႔ sponge cake ေတြကုိ ဒီ page မွာဘဲတင္သြားပါမယ္...။
အခု အရင္ဆုံး ကုိယ္ၾကိဳက္ရာ pattern ေလးေတြ ဆြဲျပီး လုပ္လုိ႔ရတဲ႔ roll ေလး လုပ္ပါမယ္....။
Website တခုကေန ခက္ခက္ခဲခဲ ဘာသာျပန္ျပီး ဟုတ္လိမ္႔နုိးနုိးအမွန္းအဆေတြနဲ႔ အၾကိမ္ၾကိမ္ စမ္းသပ္ျပီးမွ ေအာင္ျမင္ခဲ႔တာပါ..
တရုတ္ဘာသာစကားကုိ google translate အသုံးျပဳျပီး ဘာသာျပန္ေပမဲ႔ တိတိက်က် မရပါဘူး..။
ဒီ swiss roll ကလည္း မတိက်ရင္ မျဖစ္တဲ႔ မုန္႔မ်ိဳးဆုိေတာ႔ ပ်က္သြားခဲ႔ရတာလည္း အၾကိမ္ၾကိမ္ပါ...။
ကုိယ္႔ အေတြ႕ အၾကဳံေတြကုိ လုိတုိး ပုိေလ်ာ႔ လုပ္ရင္း ဒီအေနအထားရလာတယ္ဆုိပါေတာ႕........။

ကဲ  လုပ္ၾကည္႔ရေအာင္ေနာ္....

Chocolate Cream Patterned Roll





လုိအပ္တဲ႔ အမယ္ေတြကုုိ အရင္စုပါမယ္...


ၾကက္ဥ    အႏွစ္                              ၆ လုံး
သၾကား ( fine granulated sugar)    ၂၀ ဂရမ္
ဟင္းရြက္ဆီ                                  ၆၀ ဂရမ္
နုိ႔                                                ၄၅ ဂရမ္
ကိတ္ဂ်ဳံ                                        ၁၀၀ ဂရမ္
ေျပာင္းမွဳန္႔                                    ၁၅ ဂရမ္

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ၾကက္ဥ အကာ                             ၅ . ၅ လုံး ( ၅ လုံးခြဲ) ( အကာ ၆ လုံးမွ ၂၀ ဂရမ္ခန္႔ကုိခြဲထုတ္ထားပါ)
lemon juice                                 ၃ - ၅ cc
သၾကား ( fine granulated sugar)  ၇၀ ဂရမ္

***
ၾကက္ဥ အကာမ်ားကုုိ ေရခဲေသတၱာထဲမွာထည္႔ထားပါ။

------------------------------------------------------------------------------------------------

Pattern ျပဳလုပ္ရန္ အတြက္..


အကာ ၆ လုံးမွ ခြဲယူထားေသာ ၾကက္ဥ အကာ                 ၂၀ ဂရမ္
သၾကား ( fine granulated sugar)                                 ၁၀ ဂရမ္
Dark Coca Powder                                                    လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
ေရ                                                                           လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
( Coca powder နဲ႔ ေရ ကုိေရာျပီး ေမႊထားပါ)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ပထမ ဦးဆုံး ၾကက္ဥ ၆ လုံးကုိ အႏွစ္ အကာ အရင္ခြဲပါ။
အႏွစ္ကုုိ သီးသန္႔ ဖယ္ထားျပီ ...
အကာ ၆ လုံးထဲမွ ၂၀ ဂရမ္ ကုိ ခြဲထုတ္ပါ။
ၾကက္ဥအကာမ်ားကုုိ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထည္႔ထားပါ ။

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 Oven ကုိ 180 'C အပူခ်ိန္ျဖင္႔ ၾကိဳတင္မီးဖြင္႔ထားပါ။
၁၂ လက္မ ပတ္လည္ မုန္႔ ဘန္းကုိ ေထာပတ္သုပ္ျပီး baking paper ခင္းထားပါ။

-------------------------------------------------------------------------------------------------

အႏွစ္ကုိ အရင္ေမႊပါမယ္.. ( Using electric mixer )



ၾကက္ဥ အႏွစ္ကုုိ သၾကားႏွင္႔ ေရာျပီးအေရာင္ေဖ်ာ႔လာသည္အထိေမႊပါ။


ႏြားနုိ႔ ထည္႔ေမႊပါ။


ဟင္းရြက္ဆီ ထည္႔ေမႊပါ။


ကိတ္ဂ်ဳံ နွင္႔ ေျပာင္းမွဳန္႔ ကုုိ ထည္႔ပါ။


Electric mixer ကုုိ မသုံးေတာ႔ဘဲ လက္ေမႊတံကုိအသုံးျပဳျပီး အားလုံးသမသြားေစရန္ေမႊေပးပါ။

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Pattern အတြက္ လုပ္ပါမယ္..


ၾကက္ဥ အကာ ၂၀ ဂရမ္ကုိ သၾကား နဲနဲခ်င္းထည္႔ကာ ျဖဴျပီးေစးလာသည္အထိ electric mixer ျဖင္႔ ေမႊပါ။


ပထမ ေမႊထားေသာၾကက္ဥအႏွစ္ထဲမွ ၂၀ ဂရမ္ခန္႔ကုိယူျပီး ေမႊထားေသာ ၾကက္ဥ အကာထဲသုိ႔  ေရာကာ သမေအာင္ မုန္႔ေမႊဇြန္းအသုံးျပဳျပီး ေျဖးေျဖးေမႊပါ။
ေဖ်ာ္ထားေသာ ေခ်ာကလက္ ပ်စ္ပ်စ္ကုိ ေရာျပီးသာသာေလးႏွံ႔စပ္ေအာင္ေမႊပါ။
ရလာေသာ မုန္႔ႏွစ္ရည္ကုိ pipping bag ထဲသုိ႔ေျပာင္းထည္႔ျပီး  အဆင္သင္႔ျပင္ထားေသာ မုန္႔ဘန္းထဲသုိ႔ မိမိ လုိရာပုံစံ ညွစ္ခ်ပါ။
( Pipping bag ကုိ အေပါက္ေသးေသးဘဲေဖါက္ျပီးညွစ္ပါ )
Oven ထဲတြင္ ၃ မိနစ္ခန္႔ ဖုတ္ျပီး ခ်က္ခ်င္းျပန္ထုတ္ပါ။ ဘန္းအတုိင္း အေအးခံထားပါ။

--------------------------------------------------------------------------------------------------

ကက္ဥ အကာ ၅ လုံးခြဲ အလွည္႔ပါ...


ၾကက္ဥ အကာ ၅ လုံးခြဲ ကုိ electric mixer ျဖင္႔ အျမွဳပ္ေသးေသးေလးမ်ားျဖစ္သည္အထိေမႊပါ ။
သၾကား ႏွင္႔ lemon juice ကုိ တလွည္႔စီထည္႔ေမႊပါ။
ပုံမွာေတြ ႔ရတဲ႔ အေနအထား ( ုျဖဴျပီး ေစးေသာအေနအထား)အထိေမႊေပးပါ။
ၾကက္ဥ အႏွစ္ mixture ထဲသုိ႔ ၂ ၾကိမ္ခြဲ ထည္႔ပါ။
ပထမတၾကိမ္ထည္႔ျပီး သာသာေလးဘဲေမႊပါ။
ဒုတိယ အၾကိမ္ထည္႔ျပီးမွ ႏွံ႔စပ္ေအာင္ ေသခ်ာေမႊပါ။
ရရွိလာေသာ မုန္႔ႏွစ္ ကုိအေအးခံထားသည္႔ ေခ်ာကလက္ pattern ေပၚသုိ႔ ႏွံ႔စပ္ေအာင္ ေျဖးေျဖးခ်င္း ေလာင္းခ်ပါ။
မ်က္ႏွာျပင္ေသခ်ာညွိျပီး ေလမခုိေစရန္ ဘန္းကုိ တခ်က္ ၂ ခ်က္ ေဆာင္႔ခ်ပါ။
( လက္မအားလုိ႔ ဓါတ္ပုံ မရုိက္လုိက္ရပါ )
ၾကိဳတင္အပူေပးထားေသာ oven တြင္ ၇ မိနစ္ - ၁၀ မိနစ္ခန္႔ ဖုတ္ပါ။




oven ထဲမွ ထုတ္ယူျပီး မုန္႔သား ကုိ baking paper နဲ႔ တြဲ လ်က္အတုိင္းဘန္းထဲမွထုတ္ယူျပီး အေအးခံပါ။
ေဘးတဖက္တခ်က္တြင္ ကပ္ေနေသာ baking paper ကုိခြာထားပါ။
( အပူေငြ႔မ်ားထြက္ေစရန္ )
၅ မိနစ္ခန္႔ အေအးခံျပီးလ်င္ ေအာက္ခင္း baking paper size အတုိင္း ေနာက္တရြက္ကုိအေပၚမွ အုပ္ျပီး မုန္႔ျပားကုိအေပၚေအာက္လွန္ျပီး ၅ မိနစ္ခန္႔ ထပ္မံ အေအးခံပါ။
( ေခၽြးမ်ားေၾကာင္႔ မုန္႔မကပ္ေစရန္)
( ေအာက္ပုံ)


အေအးခံျပီးလ်င္ ေအာက္ခင္း baking paper size အတုိင္း ေနာက္တရြက္ကုိအေပၚမွ အုပ္ျပီး မုန္႔ျပားကုိအေပၚေအာက္လွန္ပါ။
လုံး၀ ေအးသြားေအာင္ထားပါ ။
( ေအးသြားရန္ ေစာင္႔ေနခ်ိန္တြင္ မိမိၾကိဳက္ရာ filling ကုိ ျပင္ဆင္ထားပါ)။


ေအးသြားျပီဆုိလ်င္ မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္ေပၚတြင္ filling cream ကုိ မထူမပါးသုတ္ပါ။
( အရမ္းထူပါက မုန္႔သားကြဲတတ္ျပီး ပါးလ်င္ မုန္႔ လိပ္ ပုံစံ မလွပါ )
ျပီးလ်င္ မိမိဘက္အနားမွ စျပီး လိပ္သြားပါ ။


Baking paper ကုိထည္႔ မလိပ္သြားနဲ႔ေနာ္..       :P
အေပၚကေနဘဲဆြဲသြားရမွာ....။
ေရခဲေသတၱာထဲ မွာ filling cream ေတြ set ျဖစ္ေအာင္ ခဏထားျပီးရင္...
ေကာ္ဖီ ေလး နဲ႔ဘဲျဖစ္ျဖစ္.. chocolate sauce နဲ႔ဘဲ ျဖစ္ျဖစ္ တြဲျပီး စားလုိ႔ရပါျပီ...



စိတ္ေတာ႔ရွည္ရမယ္ေနာ္....။


Have Fun!!!!

Pandan Roll with Red Bean Paste


ဒီ Roll ကေတာ႔ Pattern မပါဘဲ Plain ပါ။ သူရဲ ႔ ထူးျခားခ်က္ကေတာ႔  အရင္တြဲစပ္ေနၾက Pandan ဆုုိရင္ coconut Kaya, Red Bean Paste ဆုိရင္ Green tea ပုံမွန္ အတြဲ မ်ိဳးမဟုတ္ပဲ  Red Bean Paste နဲ႔ Pandan ကုိ တြဲစပ္ထားပါတယ္ ။ အရသာ လဲ ေတာ္ေတာ္ေလး ေကာင္းပါတယ္ ..။
မုန္႔သားအင္မတန္ နူးည႔ံ ျပီး red bean paste ရဲ ႔ ခ်ိဳဆိမ္႔ အရသာရယ္ ဆြမ္းေမႊးရြက္ရဲ ႔ ေမႊးအီတဲ႔ အရသာရယ္ ေပါင္းစပ္လုိက္ေတာ႔ တကယ္႔ကုိ ေက်နပ္စရာေကာင္းတဲ႔ မုန္႔ တမ်ိဳးျဖစ္လာပါတယ္ ..။

လုိအပ္တဲ႔ ပစၥည္းေတြ စုုရေအာင္ေနာ္ ..။
Oven ကုုိ ၁၇၀ ဒီဂရီ စင္တီဂရိတ္ ၾကိဳတင္အပူေပးထားပါ။ 
၉ လကၼ ပတ္လည္ မုန္႔ ဘန္းကုိ ေထာပတ္သုပ္ျပီး baking paper ခင္းထားပါ။။ 


ၾကက္ဥ (၃)လုံးကုိ အႏွစ္ အကာ ခြဲျခားထားပါ။
ဆြမ္းေမႊးရြက္ကုိ အရည္ ၄၅ ဂရမ္ ရေအာင္ ၾကိတ္ထားပါ။


ၾကက္ဥ    အႏွစ္                                          ၃ လုံး
သၾကား ( fine granulated sugar)                  ၁၀ ဂရမ္
ဟင္းရြက္ဆီ( ေျပာင္းဆီ)                                ၅၀ ဂရမ္
ဆြမ္းေမႊးရြက္ကုုိ ၾကိတ္ျပီး ညွစ္ထားေသာ အရည္  ၄၅ ဂရမ္
ကိတ္ဂ်ဳံ                                                     ၅၀ ဂရမ္
ေျပာင္းမွဳန္႔                                                 ၁၀ ဂရမ္
( ကိတ္ဂ်ဳံ နဲ႔ ေျပာင္းမွဴန္႔ ေရာျပီး ဇကာစစ္ထားပါ)။


ၾကက္ဥ အကာ                  ၃ လုုံး
lemon juice                    လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
သၾကား ( fine granulated sugar)  ၃၅ ဂရမ္

***
ၾကက္ဥ အကာမ်ားကုုိ ေရခဲေသတၱာထဲမွာထည္႔ထားပါ။
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ၾကက္ဥ အႏွစ္ကုုိ သၾကားႏွင္႔ ေရာျပီးအေရာင္ေဖ်ာ႔ျပီး cream ေရာင္ရလာသည္အထိေမႊပါ။


ဟင္းရြက္ဆီ (သုိ႔) ေျပာင္းဆီ ၊ ဆြမ္းေမႊးရြက္ အရည္ တုိ႔ ကုိ ေရာျပီးဆက္ေမႊပါ။ ( ၅ မိနစ္ခန္႕ )

ဇကာစစ္ထားေသာ ဂ်ဳံ + ေျပာင္းမွဴန္႕ ကုုိ ထည္႔ျပီး Electric mixer ကုုိ မသုံးေတာ႔ဘဲ လက္ေမႊတံကုိအသုံးျပဳျပီး အားလုံးသမသြားေစရန္ေမႊေပးပါ။ 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ၾကက္ဥ အကာ ၃ လုံး ကုိ electric mixer ျဖင္႔ အျမွဳပ္ေသးေသးေလးမ်ားျဖစ္သည္အထိေမႊပါ ။
သၾကား ႏွင္႔ lemon juice ကုိ တလွည္႔စီထည္႔ေမႊပါ။
ျဖဴျပီး ေစးေသာအေနအထားအထိေမႊေပးပါ။
ၾကက္ဥ အႏွစ္ mixture ထဲသုိ႔ ၂ ၾကိမ္ခြဲ ထည္႔ပါ။
ပထမတၾကိမ္ထည္႔ျပီး သာသာေလးဘဲေမႊပါ။
ဒုတိယ အၾကိမ္ထည္႔ျပီးမွ ႏွံ႔စပ္ေအာင္ ေသခ်ာေမႊပါ။


အသင္႔ ျပင္ဆင္ထားေသာမုန္႔ဘန္းထဲသုုိ႔ ေျဖးေျဖးခ်င္း ေလာင္းခ်ပါ။
မ်က္ႏွာျပင္ေသခ်ာညွိျပီး ေလမခုိေစရန္ ဘန္းကုိ တခ်က္ ၂ ခ်က္ ေဆာင္႔ခ်ပါ။
ၾကိဳတင္အပူေပးထားေသာ oven တြင္ ၁၀ မိနစ္ - ၁၂ မိနစ္ခန္႔ ဖုတ္ပါ။






oven ထဲမွ ထုတ္ယူျပီး မုန္႔သား ကုိ baking paper နဲ႔ တြဲ လ်က္အတုိင္းဘန္းထဲမွထုတ္ယူျပီး အေအးခံပါ။
ေဘးတဖက္တခ်က္တြင္ ကပ္ေနေသာ baking paper ကုိခြာထားပါ။
( အပူေငြ႔မ်ားထြက္ေစရန္ )
၅ မိနစ္ခန္႔ အေအးခံျပီးလ်င္ ေအာက္ခင္း baking paper size အတုိင္း ေနာက္တရြက္ကုိအေပၚမွ အုပ္ျပီး မုန္႔ျပားကုိအေပၚ ေအာက္လွန္ျပီး ၅ မိနစ္ခန္႔ ထပ္မံ အေအးခံပါ။
အေအးခံျပီးလ်င္ ေအာက္ခင္း baking paper size အတုိင္း ေနာက္တရြက္ကုိအေပၚမွ အုပ္ျပီး မုန္႔ျပား ကုိအေပၚေအာက္လွန္ပါ။
လုံး၀ ေအးသြားေအာင္ထားပါ ။
( ေအးသြားရန္ ေစာင္႔ေနခ်ိန္တြင္ မိမိၾကိဳက္ရာ filling ကုိ ျပင္ဆင္ထားပါ)။


red bean ( အခ်ိဳ ) ဘူးတ၀က္ကုုိ ေရ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္းထည္႔ျပီး ၾကိတ္စက္ျဖင္႔ၾကိတ္ခါ paste အျဖစ္ရေအာင္ ၾကိတ္ထားပါ။

ေအးသြားျပီဆုိလ်င္ မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္ေပၚတြင္ red bean paste ကုိ မထူမပါးသုတ္ပါ။
( အရမ္းထူပါက မုန္႔သားကြဲတတ္ျပီး ပါးလ်င္ မုန္႔ လိပ္ ပုံစံ မလွပါ )
ျပီးလ်င္ မိမိဘက္အနားမွ စျပီး လိပ္သြားပါ ။


ေရခဲေသတၱာထဲ မွာ red bean paste  ေတြ set ျဖစ္ေအာင္ ခဏထားျပီးရင္... လုိရာ အရြယ္အစားလီွးျဖတ္ျပီး သုံးေဆာင္နုုိင္ပါျပီ ရွင္ ..။


Enjoy !!!


Coffee roll ( Teramitsu swiss rolls)









ၾကက္ဥ                       ၂ လုံး

သၾကား                    ၇၀ ဂရမ္
ကိတ္ဂ်ဴံ                    ၆၀ ဂရမ္
ႏြားႏုိ႔                  ၁၅ ဂရမ္           
ေထာပတ္ရည္           ၁၅ ဂရမ္  
ေကာ္ဖီမွူန္႔                 ၄ ဂရမ္


ႏုိ႔ ၊ ေထာပတ္ရည္၊ တုိ႔ကုိ အပူအနည္းငယ္ေပးျပီး ေကာ္ဖီမွဴန္႔ေရာကာ သမ ေအာင္ေမႊထားပါ။
ၾကက္ဥ ၂ လုံး ကုိ သၾကားထည္႔ျပီး အေရာင္ျဖဴလာသည္အထိ electric mixer ျဖင္႔ ပြေအာင္ေမႊပါ။


ကိတ္ဂ်ဴံကုိ ဇကာစစ္ျပီးေရာပါ။
သမ ေအာင္ သာသာေလးေမႊပါ။


ေကာ္ဖီ အေရာ ကုိ ထည္႔ျပီး ႏွံ႔စပ္ေအာင္သာသာေလးေမႊပါ။


အသင္႔ ျပင္ဆင္ထားေသာမုန္႔ဘန္းထဲသုုိ႔ ေျဖးေျဖးခ်င္း ေလာင္းခ်ပါ။
မ်က္ႏွာျပင္ေသခ်ာညွိျပီး ေလမခုိေစရန္ ဘန္းကုိ တခ်က္ ၂ ခ်က္ ေဆာင္႔ခ်ပါ။
ၾကိဳတင္အပူေပးထားေသာ oven တြင္ ၁၀ မိနစ္ - ၁၂ မိနစ္ခန္႔ ဖုတ္ပါ။


oven ထဲမွ ထုတ္ယူျပီး မုန္႔သား ကုိ baking paper နဲ႔ တြဲ လ်က္အတုိင္းဘန္းထဲမွထုတ္ယူျပီး အေအးခံပါ။
ေဘးတဖက္တခ်က္တြင္ ကပ္ေနေသာ baking paper ကုိခြာထားပါ။
( အပူေငြ႔မ်ားထြက္ေစရန္ )
၅ မိနစ္ခန္႔ အေအးခံျပီးလ်င္ ေအာက္ခင္း baking paper size အတုိင္း ေနာက္တရြက္ကုိအေပၚမွ အုပ္ျပီး မုန္႔ျပားကုိအေပၚ ေအာက္လွန္ျပီး ၅ မိနစ္ခန္႔ ထပ္မံ အေအးခံပါ။
အေအးခံျပီးလ်င္ ေအာက္ခင္း baking paper size အတုိင္း ေနာက္တရြက္ကုိအေပၚမွ အုပ္ျပီး မုန္႔ျပား ကုိအေပၚေအာက္လွန္ပါ။
လုံး၀ ေအးသြားေအာင္ထားပါ ။
( ေအးသြားရန္ ေစာင္႔ေနခ်ိန္တြင္  filling ကုိ ျပင္ဆင္ထားပါ)။

မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္တြင္သုုတ္လိမ္း ရန္
Rum                                               ၂၀ မီလီ
သၾကား                                            ၃၀ မီလီ
Rum နဲ႔ သၾကားကုိ မီးဖုိေပၚမွာ အပူေပးျပီး အေအးခံကာ filling သုတ္လိမ္းမည္႔ မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္ မွာ ဦးစြာသုပ္လိမ္းပါ။


Filling

Whipping cream or freash cream        ၁၅၀ ဂရမ္
Cream cheese                                    ၂၅၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ အႏွစ္                                          လုံး
သၾကား                                                ၅၀ ဂရမ္
Vanilla essence
Rum                                                   ၂၀ မီလီ 
whipping cream ကုိ cream အေနအထားရေအာင္ ေမႊစက္ျဖင္႔ေမႊပါ။ ( Set aside)
creamcheese နဲ႔ သၾကားကုိ cream အေနအထားရေအာင္ ေမႊစက္ျဖင္႔ေမႊပါ။

ၾကက္ဥ အႏွစ္ထည္႔ေမႊပါ။ Vanilla essence ထည္႔ပါ။ Rum ထည္႔ပါ။

မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္ေပၚတြင္ Filling ကုိ မထူမပါးသုတ္ပါ။
( အရမ္းထူပါက မုန္႔သားကြဲတတ္ျပီး ပါးလ်င္ မုန္႔ လိပ္ ပုံစံ မလွပါ )
ျပီးလ်င္ မိမိဘက္အနားမွ စျပီး လိပ္သြားပါ။


ေရခဲေသတၱာထဲ မွာ cream cheese filling ေတြ set ျဖစ္ေအာင္ နာရီ၀က္ခန္႔ ထားျပီးရင္... လုိရာ အရြယ္အစားလီွးျဖတ္ျပီး သုံးေဆာင္နုုိင္ပါျပီ ရွင္ ..။
Enjoy!!!

3 comments:

  1. ခ်စ္မေရ အရမ္:လွတာပဲ:

    ReplyDelete
  2. ေက်းဇူးအထူးပါရွင္

    ReplyDelete
  3. is it corn flour or corn stretch?

    ReplyDelete