Strawberry Cream roll
ဒီ roll ေလးကေတာ႕ တရုုတ္ဘာသာစကားနဲ႔ တင္ထားတဲ႕ webside တခုု download လုုပ္ျပီး ခက္ခက္ခဲခဲ google translate.com မွာ translate လုုပ္ျပီးေတာ႕ မွ ရလာတဲ႕ recipe နဲ႕ လုုပ္ထားတဲ႕ roll ပါ...
သတိထားမိတဲ႕ အခ်က္ကေတာ႕ butter ကုုိ လုုံး၀ မသုုံးဘဲ vegetable oil ကုုိ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားသုုံးထားပါတယ္..
http://tw.myblog.yahoo.com/angelaflower0508-angelaflower0508/article?mid=20637&prev=20839&next=20546&l=f&fid=21 မွာ ျပဳလုုပ္ပုုံအဆင္႕ဆင္႕ကုုိ ေတြ႕နုုိင္ပါတယ္....
What you need............. Preheat oven 180 - 190 drgrees C
Grease 30cm*36 cm baking pan line base and two long sides with baking paper
(Baking paper ကုုိ ၄ဘက္လုုံး ေဘးသုုိ႔ 5cm ခန္႔အပုုိခ်ထားပါ)
Grease 30cm*36 cm baking pan line base and two long sides with baking paper
(Baking paper ကုုိ ၄ဘက္လုုံး ေဘးသုုိ႔ 5cm ခန္႔အပုုိခ်ထားပါ)
For Cake....
Egg Yolk 6 egg yolk
Caster sugar 20 g
Vegetable Oil 60 g
Milk 45 g
Cake Flour 100 g (ဇကာ စစ္ထားပါ)
Corn Flour 15 g
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Egg White 6 egg white
Lemon juice 3 - 5 cc
Caster Sugar 70 g
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Edible Pink colour ( for strawberries)
Half teaspoon green tea powder or
Edible green colour (for strawberry leaves)
Edible green colour (for strawberry leaves)
Half teaspoon coca powder
or Edible brown colour (for strawberry seeds)
or Edible brown colour (for strawberry seeds)
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
For Filling......
Whipping Cream 250 g
Sugar 25 g
Fresh Strawberry
Whipping Cream နွင္႔ Sugar ကုုိ foam ျဖစ္လာသည္အထိေမႊထားပါ။( ေရခဲေသတၱာထဲ တြင္ ထည္႔ထားပါ)
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Egg yolk, sugar ကုုိ သၾကားေၾကသည္အထိ ေမႊပါ။
နုုိ႕ ထည္႕ ျပီးဆက္ေမႊပါ။
Vegetable oil ထည္႕ ျပီးဆက္ေမႊပါ။
Cake Flour နွင္႕ Corn Flour ကုုိ ေရာပါ။ေသခ်ာသမေအာင္ ေမႊပါ။ (ခဏ ေဘးဖယ္ထားပါ)။
Egg White ကုုိ foam အေနအထားေရာင္ေအာင္ေမႊပါ။
သၾကားနွင္႕ lemon juice ကုုိ ၂ ၾကိမ္ခြဲျပီး တလွည္႕စီထည္႕ပါ။ အဆက္မျပတ္ ေမႊပါ။
Foam မ်ားမာလာျပီး အေရာင္ေျပာင္လာသည္႕အထိေမႊပါ။
For Strawberry pattern.....
Egg white foam ထဲမွ 7 - 10 g ကုုိယူျပီး edible pink colour ၁ စက္/ ၂ စက္ ေလာက္နွင္႕ေရာေမႊျပီး piping bag ထဲသုုိ႕ ထည္႕ပါ။ Bake လုုပ္မည္႕ဘန္းထဲတြင္ strawberry သီး (သုုိ႕) မိမိလုုိရာပုုံ ညွစ္ခ်ပါ။Oven ထဲတြင္ ၂ မိနစ္ခန္႔ bake လုုပ္ ျပီး ခ်က္ခ်င္း ျပန္ထုုတ္ထားပါ။ Strawberry သီးပုုံဆုုိလ်င္ oval or triangle shape ညွစ္ရပါမည္။
Egg yolk mixture ထဲသုုိ႕ egg white foam 20 g ထည္႕ေမႊပါ။ ျပီးမွ လက္က်န္ egg white foam လဲသုုိ႕ ျပန္ေရာပါ။
အားလုုံးသမသြားလ်င္ Strawberry ပုုံ bake လုုပ္ထားေသာ ဘန္းထဲသုုိ႔ ေျဖးေျဖးခ်င္း ေလာင္းထည္႕ပါ။
မ်က္နွာျပင္ကုုိေသခ်ာညွိျပီး မုုန္႔ဘန္းကုုိ စားပြဲေပၚတြင္ ၂ ခ်က္ ၃ခ်က္ tap လုုပ္ပါ။ ေလခုုိေနေသာ ေနရာမ်ား မရွိေစရန္ျဖစ္ပါသည္။
Bake 10 - 12 mins
Oven ထဲမွထုုတ္ယူျပီး အေအးခံထားပါ။( ၅ မိနစ္ခန္႔)
မိမိ ဖုုတ္သည္႔ မုုန္႔ ထက္ size အနည္းငယ္ၾကီးေသာ baking paper ကုုိခင္းျပီး
ဘန္းထဲမွမုုန္႔ကုုိေမွာက္ခ်ပါ။
ဘန္းထဲမွမုုန္႔ကုုိေမွာက္ခ်ပါ။
ကပ္ေနေသာ baking paper ကုုိ ေျဖးေျဖးခ်င္းခြာပါ။
(ေအာက္ ေျခမွ strawberry သီး pattern မ်ား ပဲ႔မထြက္ေစရန္)
(ေအာက္ ေျခမွ strawberry သီး pattern မ်ား ပဲ႔မထြက္ေစရန္)
ခဏအေအးခံပါ။
( ဒီအခ်ိန္မွာ Strawberry သီးေလးမ်ားကုုိ အရြက္ အေစ႔ မ်ားအတြက္
စုုတ္တံေသးေသးေလးျဖင္႔ျဖည္႕ရင္လည္းရပါတယ္)
စုုတ္တံေသးေသးေလးျဖင္႔ျဖည္႕ရင္လည္းရပါတယ္)
ေနာက္ထပ္baking paper တရြက္ကုုိခင္းျပီး ေမွာက္ထားေသာ မုုန္႕ကုုိ မူလ အေနအထားသုုိ႔ျပန္ထားျပီး filling cream သုုတ္လိမ္းပါ။
Fresh strawberry မ်ားကုုိ ထက္ျခမ္းလွီးျပီးစီထည္႔ပါ။ မုုန္႕ကုုိ ေသခ်ာစြာ လိပ္ျပီး plastic wrap ျဖင္႕ပတ္ျပီး ေရခဲေသတၱာ ထဲ သုုိ႕ ခဏ ထည္႕ ထားပါ။ (၁နာရီခန္႔..) (filling cream မ်ားအရည္မေပ်ာ္ေစရန္)
မုုန္႔၏ ေဘးသားမ်ားကုုိ လွီးထုုတ္ပစ္ပါ။
ေနာက္ဆုုံး အဆင္႔ ကေတာ႔ မုုန္႕ကုုိ ေရခဲေသတၱာ ထဲ မွ ျပန္လည္ထုုတ္ယူျပီး plastic wrap ကုုိခြာပါ။
မုုန္႔၏ ေဘးသားမ်ားကုုိ လွီးထုုတ္ပစ္ပါ။
ေနာက္ဆုုံး အဆင္႔ ကေတာ႔ မုုန္႕ကုုိ ေရခဲေသတၱာ ထဲ မွ ျပန္လည္ထုုတ္ယူျပီး plastic wrap ကုုိခြာပါ။
အလိပ္အေနအထားအတုုိင္း Strawberry သီးေလးမ်ားကုုိ အရြက္ အေစ႔ မ်ားအတြက္ စုုတ္တံေသးေသးေလးျဖင္႔ျဖည္႕ပါ။
စားသုုံးရန္ အဆင္သင္႔ ျဖစ္ပါျပီ။ (or)
Plastic wrap or baking paper ျဖင္႕ ျပန္ပတ္ျပီး ေရခဲေသတၱာ ထဲ တြင္ ထားသုုိထားပါ။
Enjoy !!!!!!
Enjoy !!!!!!
ဒီမုုန္႕ေလးကုုိလုုပ္ရတာ ေတာ္ေတာ္လက္၀င္ပါတယ္... စိတ္လည္းေတာ္ေတာ္ရွည္ရပါတယ္...
ဒါေပမဲ႔ မုုန္႔ေလးကုုိ လက္စသတ္ျပီးခ်ိန္မွာ လက္၀င္ရက်ိဳးလဲနပ္ပါတယ္... စိတ္ရွည္ရက်ိဳးလည္း နပ္ပါတယ္ ဆုုိတာကုုိယ္တုုိင္လုုပ္ၾကည္႔ရင္ သိပါလိမ္႔မယ္....
အရမ္းကုုိ စိတ္ေက်နပ္ရလုုိ႔ Pattern ေတြ တမ်ိဳးျပီးတမ်ိဴး လုုပ္ခ်င္ေနမွာ အေသအခ်ာပါ........။
ဒီ roll ေလးကေတာ႔ ကုုိယ္ၾကိဳက္တဲ႔အေရာင္ေတြသုုံးျပီး
လုုပ္ထားတာပါ... cream ကေတာ႔ butter creamမွာ
pink colour သုံးျပီး လုုပ္ထားပါတယ္......
Peach roll ေလးပါ..... အ၀ါေရာင္ ကုုိသုုံးျပီး peach cream filling ထည္႔ထားပါတယ္.....
Have Fun....!!!!!!
Durian Cream Roll
Durian swiss roll |
What you need......Preheat oven to 180 degrees C
Grease 25 cm* 30 cm baking pan, line base and two long sides with baking paper
(Baking paper ကုုိ ၄ဘက္လုုံး ေဘးသုုိ႔ 5cm ခန္႔အပုုိခ်ထားပါ)
Eggs 3 eggs
Caster sugar 110 g
Cake flour 50 g
Corn flour 25 g
Cream of Tar Tar 1 Tsp
Bicarbonate of soda half Tsp
Caster sugar Extra
Icing cugar 1 Tbs
( Cake flour, Corn flour, Cream of Tar Tar, Bicarbonate of soda တုုိ႔ကုုိေရာျပီး ဇကာစစ္ထားပါ)။
For Filling...
Whipping cream 150 ml
Sugar 15 g
Durian flesh 50 g (you can add more)
နြားနုုိ႔တည္ရာမွရေသာ မလုုိင္ 3 Tbs
Whipping Cream နွင္႔ Sugar ကုုိ foam ျဖစ္လာသည္အထိေမႊထားပါ။
Durian flesh နဲ႔ မလုုိင္ထည္႔ ျပီး ေျဖးေျဖးခ်င္းသမသြားေအာင္ေမႊပါ။
( ေရခဲေသတၱာထဲ တြင္ ထည္႔ထားပါ)။
ၾကက္ဥနဲ႔ သၾကားကုုိ bowl တလုုံးတြင္ထည္႔ျပီး ၾကက္ဥအေရာင္ေျပာင္းကာ cream အေနအထားေရာက္တဲ႔အထိ
electric mixer ျဖင္႔ေမႊပါ။
ဇကာစစ္ထားေသာ ဂ်ဳံမႈန္႔မ်ားကုုိ egg mixture ထဲသုုိ႕ ေရာပါ။ သမေအာင္ ေသခ်ာ ေမႊပါ။
Baking pan ထဲသုုိ႔ ေျဖးေျဖးခ်င္းေလာင္းထည္႔ပါ။
မ်က္ႏွာျပင္ကုုိညီေအာင္ညွိျပီး oven ထဲတြင္ 12 mins bake လုုပ္ပါ။
Cake ကုုိ bake လုုပ္ေနစဥ္မွာ မိမိ လုုပ္တဲ႔ cake ထက္ အနည္းငယ္ပုုိၾကီး တဲ႔ bakink paper ကုုိခင္းျပီး extra caster suger ကုုိ paperအႏွံ႔ ျဖဴးထားပါ။
အေပၚမွ icing sugar ကုုိ ထပ္ျဖဴးပါ။
Oven ထဲမွ ထုုတ္လာေသာ မုုန္႔ဘန္းကုုိ သၾကားျဖဴးထားေသာ paper ေပၚသုုိ႔ေမွာက္ခ်ျပီး ဘန္းကုုိ ဖယ္လုုိက္ပါ။
cake တြင္ ကပ္ေနေသာ paper ကုုိ ေျဖးေျဖးခ်င္းခြာပါ။ ခဏအေအးခံထားပါ။
Cake ကုုိ ေမွာက္လ်က္အေနအထားအတုုိင္း Durian filling ကုုိ သုုတ္လိမ္းပါ။ အရမ္းမထူပါေစႏွင္႔။ထူသြားပါက roll လုုပ္ရာတြင္ ခက္ခဲတတ္ပါသည္။
ေျဖးညွင္းစြာ မုုန္႔ကုုိ လိပ္ပါ။ မုုန္႔၏ ေဘးသားမ်ားကုုိ လွီးထုုတ္ပစ္ပါ။
ရရွိထာေသာ Durian swiss roll ကုုိ ဘန္းတခုုတြင္ထည္႔ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ တြင္ နာရီ၀က္ခန္႔ ထည္႔ထားပါ။
မိမိလုုိရာ လွီးျဖတ္ျပီး စားသုုံးနုုိင္ပါျပီ...
Enjoy !!!!!!!
Orange Cheese Cake
ဒါကေတာ႕ မိတ္ေဆြ တေယာက္အိမ္ကုုိ ပုုိ႕ေပးဘုုိ႕ အတြက္ပါ.... Orange Cheese cake ေပါ႕ ....
cake သားထဲမွာေရာ .. cream ထဲမွာပါ orange juice ကုုိ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား သုုံးထားပါတယ္..
ျပဳလုုပ္နည္းေလးကေတာ႕ ....
Preheat oven to 180 degrees C
For Base ( 20 cm size မုုန္႕ဖုုတ္ခြက္)
Digestive Biscuit 50 g (အမႈန္႕ ၾကမ္းၾကမ္းအေန အထားေရာက္ေအာင္ေျခထားပါ)
butter 25 g (melted)
sugar 2 tbs ( if you need)
၃ မ်ိဳးလုုံးကုုိ bowl တလုုံးထဲထည္႕ ျပီး ဇြန္းျဖင္႕ သမေအာင္ ေမႊပါ။
Bake လုုပ္ မည္႔ မုုန္႕ ခြက္ထဲကုုိ ထည္႕ ျပီး ေအာက္ေျခတခုုလုုံး နွံ႕ စပ္ေအာင္ခင္းျပီး ဇြန္းေၾကာဘက္ နဲ႕ ဖိေပးပါ။
ေရခဲေသတၱာ ထဲ သုုိ႕ ၁၅ မိနစ္ ခန္႕ ထည္႕ထားပါ။
For Filling
Cream cheese 350 g (မုုန္႕ မလုုပ္ခင္ ၁၀ မိနစ္ခန္႕ ၾကိဳတင္ ေရခဲေသတၱာ ထဲ မွ အျပင္ ထုုတ္ထားပါ)
Orange Juice (ျမန္မာအေခၚ sunkit သီး) .. 50 ml
Sugar 3 - 4 tbs (အခ်ိဳၾကိဳက္ရင္ ပုုိထည္႕ပါ)
Eggs 2 eggs (big eggs)
Milk 50 ml
Cream cheese ကုုိ ေၾကသြားေအာင္ ေခ်ပါ။ Orange Juice နွင္႕ သၾကား ကုုိ cream cheese နွင္႕ေရာျပီး နူးည႕ံ ျပီး smooth ျဖစ္လာတဲ႕အထိေမႊပါ။
ၾကက္ဥကုုိ တလုုံးခ်င္းစီ ထည္႕ ျပီး ေသခ်ာ နွ႕ံ စပ္ေအာင္ ေမႊပါ။ နုုိ႕ ထည္႕ပါ။ ေသခ်ာ ထပ္ေမႊပါ။
ေနာက္bowl တလုုံးထဲသုုိ႕ Cream cheese mixture ကုုိ ဇကာစစ္ခ်ပါ။
ေရခဲေသတၱာ ထဲ သုုိ႕ ၁၅ မိနစ္ ခန္႕ ထည္႕ထားေသာ မုုန္႕ ခြက္ကုုိ ထုုတ္ယူျပီး မုုန္႔ခြက္ကုုိ aluminium foil ျဖင္႔ေသခ်ာ wrap လုုပ္ပါ။ cream cheese mixture ကုုိ ေျဖးေျဖးခ်င္းေလာင္းထည္႕ပါ။
ေရအနည္းငယ္ထည္႔ထားေသာ မုုန္႔ဘန္းထဲသုုိ႔ cheese mixture မုုန္႔ခြက္ကုုိထည္႔ပါ( Waterbath)။
မိနစ္ ၂၀ ခန္႕ (သုုိ႕ ) မုုန္႕သားတင္းသည္အထိ bake လုုပ္ပါ။Ovenထဲမွ ထုုတ္ယူျပီး ၅ မိနစ္ခန္႕ အေအးခံကာ ေရခဲေသတၱာ ထဲ သုုိ႕ ၁ နာရီခန္႔ ထည္႕ ထားပါ။
For Topping (or) Decoration
Sour cream 2 tbs (spoonful)
Whipping cream 100 ml
Orange Juice 30 ml
Sugar 3 tbs
Whippin cream ကုုိ foam ျဖစ္တဲ႕အထိ ေမႊပါ။
Sour cream, Orange juice, sugar တုုိ႕ ကုုိ ေရာျပီး smooth ျဖစ္တဲ႕အထိ ေမႊပါ (wire whisk ျဖင္႕ ေမႊပါ)။
Cream foam ထဲသုုိ႕ နဲနဲခ်င္း ထည္႕ေမႊပါ။ ေျဖးေျဖးေမႊပါ။
(foam မ်ားအရည္ေပ်ာ္တတ္ပါသည္)။
ေရခဲေသတၱာ ထဲ သုုိ႕ ခဏ ထည္႕ ထားေသာ cheese cake ကုုိထုုတ္ယုူပါ။
piping bag ထဲသုုိ႕ထည္႕ ျပီး cheese cake ေပၚတြင္ လုုိရာပုုံေဖၚပါ။ သုုိ႕မဟုုတ္ cheese cake မ်ား လွီးျဖတ္ျပီး အေပၚမွာတင္ျပီးစားပါ။
Enjoy !!!!
Icecream Layered Cake
Cake အလႊာ ကုုိ Biscuit joconde လုုိ႕ေခၚပါတယ္...
Biscuit Joconde........ what you need ......
preheat oven to 210 degrees C
Egg 80 g
Icing sugar 60 g
Almond powder 60 g
Egg white 55 g
Sugar 30 g
Flour 20 g
Butter 20 g (melt)
Prepare the baking pan with baking paper.
1. Icing sugar နဲ႕ almond powder တုုိ႕ကုုိေရာျပီး ဇကာစစ္ထားပါ။
2.Flour ကုုိ ဇကာစစ္ထားပါ.
3.Egg white ကုုိ foam ျဖစ္တဲ႕အထိ whip လုုပ္ပါ။ foam အေနအထားေရာက္လ်င္ သၾကား 30 gမွ တစ္၀က္ကုုိထည္႕ ျပီး whip ဆက္လုုပ္ပါ (3min ခန္႕ )။ ျပီးလ်င္ လက္က်န္သၾကားကုုိ ထည္႕ ျ႔ပီး medium speed ျဖင္႕ 3- 4 min ခန္႕ whip ဆက္လုုပ္ပါ။ (Stiff & shiny ျဖစ္တဲ႕ အေနအထား)
4.သန္႕ရွင္းေသာ ေနာက္ထပ္ bowl တလုုံးထဲမွာ ၾကက္ဥ ကုုိေမႊပါ။ ဇကာစစ္ထားေသာ icing & almond ကုုိေရာပါ။ၾကက္ဥအေရာင္ ျဖဴေသာ အေနအထားေရာက္တဲ႕အထိ ေမႊပါ။
5. ေမႊထားေသာ egg white (meringue) ကုုိ နွစ္ၾကိမ္ခြဲ၍ ထည္႕ေမႊပါ။
6. ဇကာစစ္ထားေသာ ဂ်ဳံထည္႕ေမႊပါ။
7.melt လုုပ္ထားေသာ ေထာပတ္ထည္႕ေမႊပါ။
(အားလုုံးကုုိ step by step လုုပ္ပါ။ တၾကိမ္တည္းျဖင္႕ အားလုုံး မေရာလုုိက္ပါနွင္႕ )
8. Baking paper ခင္းထားေသာ ဘန္းထဲသုုိ႕ မုုန္႕ ႏွစ္မ်ားကုုိ လ်င္ျမန္စြာ ေလာင္းထည္႕ပီး မ်က္နွာျပင္ညီေအာင္ညွိပါ။
9.bake လုုပ္ပါ။ (7 - 9 minutes )
After baking
ရလာေသာ မုုန္႕သားကုုိ ခဏ အေအးခံပီး baking tin ေပၚသုုိ႕ ဘန္းကုုိ ေမွာက္ခ်ပီး baking paper ကုုိ ေျဖးေျဖးခ်င္းခြါပါ။
granulated sugar ကုုိ မိမိ နွစ္သက္သလုုိျဖဴးပါ။
ျပီးလ်င္ မိမိ လုုိအပ္ေသာ size ကုုိ ျဖတ္ထားပါ။
For Layer
မိမိ ice cream layered cake လုုပ္မည္႕ ပုုံစံခြက္တြင္ Aluminum foil / plastic wrap ကုုိ ခင္းပါ။ မိမိခြက္၏ေဘးပတ္ပတ္လည္ သုုိ႕ aluminum foil/ plastic wrap ကုုိ အပုုိခ်ထားေပးပါ။အေပၚဆုုံး
layer ပီးရင္ ျပန္အုုပ္ထားနုုိင္ရန္။
Enjoy !!! |
(ပုုံတြင္ျပထားသည္႔အတုုိင္း....မိမိ နွစ္သက္သလုုိ အလႊာလုုိက္လုုပ္ပီး)
aluminum/plastic ျဖင္႕ ျပန္အုုပ္ပီး freezer ထဲမွာ ၁ နာရီေလာက္ထားပါ။
လုုိအပ္သလုုိ ပုုံစံလွီးမစားခင္ ၅ မိနစ္ခန္႕ အျပင္ထုုတ္ထားပါ။
Makes 12 individual cheesecakes. What you need .........
Crust (Base)
100 g graham crushed digestive biscuits
1 tablespoon granulated white sugar
4 - 5 tablespoons butter (melted)
Filling:
454 grams packages cream cheese, room temperature
130 grams granulated white sugar
1/8 teaspoon salt
2 large eggs, room temperature
1 teaspoon pure vanilla extract
1/2 teaspoon grated lemon zest (optional)
120 ml sour cream (room temperature)
Preheat oven to 150 degrees C
Line 12 muffin cups with paper liners. (Can also use silicone baking cups.)
For Crust: In a small bowl combine the graham cracker crumbs, sugar, and melted butter. Press a heaping tablespoon of crumbs onto the bottoms of the 12 muffin cups. Cover and refrigerate while you make the filling.
For Filling: In the bowl of your electric mixer (or with a hand mixer), beat the cream cheese on low speed until creamy and smooth. Add the sugar and salt and beat until combined. Scrape down the sides of the bowl as needed. Add the eggs, one at a time, beating until incorporated. Add the vanilla extract, lemon zest, and sour cream and beat until incorporated. Remove the crusts from the refrigerator and evenly divide the filling among the 12 muffin cups.
Bake for about 18 - 22 minutes or until firm but the centers of the cheesecakes still wobble a little. Remove from oven and place on a wire rack. Let cool and then cover with plastic wrap and refrigerate (a few hours or even overnight).
To serve, gently peel off the paper liners and place on your serving plate. Serve with strawberry or raspberry sauce, fresh berries, or drizzle with melted chocolate. These cheesecakes can be covered and stored in the refrigerator for several days.
Enjoy !!!!!
You can watch video at ...
http://www.joyofbaking.com
Eclair (or) Cream puff
cream puff |
ဒါေလးကေတာ႕ custard cream puff ပါ။ ဒီလုုိ puff ေလးထဲမွာ custard cream filling ထည္႕ထားရင္ custard cream puff ေပါ႕ ။
Eclair ရဲ႕ filling ကေတာ႕ လြယ္ပါတယ္..whipping cream နဲ႕ sugar ကုုိ whipped လုုပ္ရုုံပါ ။
What you need ...Preheat the oven to 200 °Cbaking pan ကုုိ baking paper ခင္းျပီး ေထာပတ္သုုတ္ထားပါ/
Milk 200 g
Butter 80 g (အတုုံးေသးေလးမ်ားလွီးထားပါ)
Flour 140 g (ဇကာ စစ္ထားပါ)
Eggs 200 g (4- 5 eggs)
Sugar 2 tea spoons
Salt 1⁄2 tea spoon
Ceram Puff Shell
ပထမ ဦးဆုုံး နုုိ႕ + ေထာပတ္+ သၾကား+ဆား ကုုိ အုုိးတလုုံးတြင္ထည္႕ ျပီmedium heat နဲ႕ တည္ထားပါ ။
နုုိ႕ ဆူလာလ်င္ ဇကာ စစ္ထားေသာ ဂ်ဳံ မႈန္႕ ကုုိေရာပါ။(တခါတည္းအကုုန္ေရာပါ။)ဂ်ဳံလုုံးျဖစ္သြားတဲ႕အထိ ေမႊပါ။ မီးမျပင္းပါေစနွင္႔။(အုုိးထဲတြင္ အျဖဴေရာင္ ခ်ိဳးေလးမ်ားကပ္လာလ်င္မီးဖုုိေပၚမွခ်ျပီး ၃မိနစ္ခန္႔အေအးခံထားပါ)။
ၾကက္ဥကုုိတလုုံးျပီးမွတလုုံးထည္႕ေမႊပါ။
(ၾကက္ဥအားလုုံးေရာေခါက္ျပီးတခါထည္႔လ်င္တလုုံးစာထည္႔
႔လ်င္လည္းရပါသည္။)
ၾကက္ဥ နွင္႕ ဂ်ဳံသား လုုံး၀ ေသေသ ခ်ာခ်ာ ေရာသြား တဲ႕အထိ ေမႊပါ။
(သစ္သားေယာက္မ ျဖင္႕ ေမႊပါ)။မုုန္႕သားကုုိ ဇြန္းနွင္ခပ္ယူျပီး အုုိးထဲသုုိ႕ ျပန္ခ်ၾကည္႕လုုိ႔ ေစးကပ္စြာျပန္က်သည္႔ အေနအထားေရာက္လ်င္ရပါျပီ ။
1.5 cm diameter ရွိေသာ ေခါင္းတပါထားသည္႔ piping bag ထဲသုုိ႔ မုုန္႔ႏွစ္မ်ားကုုိထည္႔ျပီး မုုန္႔ဘန္းထဲသုုိ႔ မိမိ ႏွစ္သက္ရာ ပုုံစံ / အရြယ္ ညွစ္ခ်ပါ။မုုန္႔တခုုႏွင္႔တခုုၾကား ၁ လက္မခန္႔ျခားထားပါ။
(Size ၂ ဆ ၾကီးလာမွာကုုိ သတိျပဳပါ)။ အပူခ်ိန္ 200 C ျဖင္႔ 25 - 30 မိနစ္ bake လုုပ္ပါ။ Cream puff shell ေလးမ်ား အညုုိေရာင္သမ္းလာလ်င္ ovenထဲမွ ထုုတ္ယူကာ ေဘး (သုုိ႔ ) ထိပ္ဘက္တြင္ ၁ လက္မ ခြဲ ခန္႔ အရွည္ ခြဲထားပါ။
(ဓါးထက္ထက္ျဖင္႔ခြဲပါ)။
မုုန္႔ထဲမွအပူေငြ႔မ်ားထြက္သြားေစရန္ျပဳလုုပ္ျခင္းျဖစ္သည္။
နုုိ႕ ဆူလာလ်င္ ဇကာ စစ္ထားေသာ ဂ်ဳံ မႈန္႕ ကုုိေရာပါ။(တခါတည္းအကုုန္ေရာပါ။)ဂ်ဳံလုုံးျဖစ္သြားတဲ႕အထိ ေမႊပါ။ မီးမျပင္းပါေစနွင္႔။(အုုိးထဲတြင္ အျဖဴေရာင္ ခ်ိဳးေလးမ်ားကပ္လာလ်င္မီးဖုုိေပၚမွခ်ျပီး ၃မိနစ္ခန္႔အေအးခံထားပါ)။
ၾကက္ဥကုုိတလုုံးျပီးမွတလုုံးထည္႕ေမႊပါ။
(ၾကက္ဥအားလုုံးေရာေခါက္ျပီးတခါထည္႔လ်င္တလုုံးစာထည္႔
႔လ်င္လည္းရပါသည္။)
ၾကက္ဥ နွင္႕ ဂ်ဳံသား လုုံး၀ ေသေသ ခ်ာခ်ာ ေရာသြား တဲ႕အထိ ေမႊပါ။
(သစ္သားေယာက္မ ျဖင္႕ ေမႊပါ)။မုုန္႕သားကုုိ ဇြန္းနွင္ခပ္ယူျပီး အုုိးထဲသုုိ႕ ျပန္ခ်ၾကည္႕လုုိ႔ ေစးကပ္စြာျပန္က်သည္႔ အေနအထားေရာက္လ်င္ရပါျပီ ။
1.5 cm diameter ရွိေသာ ေခါင္းတပါထားသည္႔ piping bag ထဲသုုိ႔ မုုန္႔ႏွစ္မ်ားကုုိထည္႔ျပီး မုုန္႔ဘန္းထဲသုုိ႔ မိမိ ႏွစ္သက္ရာ ပုုံစံ / အရြယ္ ညွစ္ခ်ပါ။မုုန္႔တခုုႏွင္႔တခုုၾကား ၁ လက္မခန္႔ျခားထားပါ။
(Size ၂ ဆ ၾကီးလာမွာကုုိ သတိျပဳပါ)။ အပူခ်ိန္ 200 C ျဖင္႔ 25 - 30 မိနစ္ bake လုုပ္ပါ။ Cream puff shell ေလးမ်ား အညုုိေရာင္သမ္းလာလ်င္ ovenထဲမွ ထုုတ္ယူကာ ေဘး (သုုိ႔ ) ထိပ္ဘက္တြင္ ၁ လက္မ ခြဲ ခန္႔ အရွည္ ခြဲထားပါ။
(ဓါးထက္ထက္ျဖင္႔ခြဲပါ)။
မုုန္႔ထဲမွအပူေငြ႔မ်ားထြက္သြားေစရန္ျပဳလုုပ္ျခင္းျဖစ္သည္။
Custard filling အတြက္ အရသာ မ်ဳိးစုံ ready made custard powder မ်ားကုိအသုံးျပဳလ်င္လည္းရပါသည္။
Custard Filling
milk 50 ml
sugar 3 Tbs
whipping cream 250 ml
corn flour 3 tbs
Egg yolk 3 Nos
Whip cream + milk ကုုိ မီးေအးေအး ျဖင္႕ ၾကိဳထားပါ။
ဆုူေနပါေစ။အုုိးမကပ္ပါေစႏွင္႔။
ၾကက္ဥ အနွစ္ကုုိ သၾကား ေရာျပီး ေမႊပါ။
corn flour ထည္႔ေမႊပါ။။ေျဖးေျဖးခ်င္းဆူေနေသာႏုုိ႔အုုိးထဲမွနုုိ႕ 4 tbs ေလာက္ယူျပီး ၾကက္ဥ mixture ထဲေ၇ာေမႊပါ။
အားလုုံးသမသြား မွ နုုိ႕အုုိးထဲသုုိ႕ ထုုိၾကက္ဥ mixture ကုုိ ျပန္ေရာပါ။
ျပစ္ေသာ အေနအထား ေရာက္လ်င္ ဖုုိေပၚမွခ်ထားျပီးအေအးခံထားပါ။
Whipped Cream Filling
Whipping cream 250 ml
Sugar 20 g
Whipping cream + sugar ကုုိေရာျပီး electric mixer ျဖင္႕ foam အ ေနအထားေရာက္သည္႕အထိ ေမႊပါ။ Freezer ထဲတြင္ 5 mins ခန္႕ထားထားပါ။
၁ လက္မ ခြဲ ခန္႕ ခြဲထားေသာ cream puff shell ထဲသုုိ႕ မိမိၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ filling ကုုိထည္႕ပါ။
Shell အေပၚမွာ chocolate sauce ကုုိ ဆမ္းကာ အေပၚမွာ blueberry sauce ကုုိ ထပ္တင္ပါ။
( for custard cream puff)
Eclair တြင္ blueberry sauce ဆမ္းစရာ မလုုိပါ။
Enjoy !!!!!
Yule Log
ဒီတခါေတာ႔ X'mas ပြဲေတာ္ ရက္ေတြမွာ တဦးနဲ႔တဦး လက္ေဆာင္ေပးခ်င္လုုိ႔ဘဲျဖစ္ျဖစ္... ကုုိယ္႔အိမ္မွာဘဲကုုိယ္႔မိသားစုုနဲ႔ ကုုိယ္ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါး လုုပ္စားခ်င္ရင္ဘဲျဖစ္ျဖစ္.... ပြဲေတာ္အထိမ္းအမွတ္ Cake ကေလးပါ.... Yule log cake လုုိ႔ေခၚပါတယ္... Yule log ဆုုိတာ သစ္တုုံးၾကီးေပါ႔....
အဲဒီ သစ္တုုံးပုုံ Cake ၾကီးေပၚမွာ Santa အရုုပ္ေလးေတြ...... reindeer အရုုပ္ေလးေတြ .. holly leaves ေလးေတြ ကုုိ ကေလးေတြ နဲ႔အတူတူ အလွဆင္ရတာ ေပ်ာ္စရာေကာင္းပါတယ္.....
What you need ........ preheat oven to 180 degrees C
Baking pan ကုုိ baking paper ခင္းျပီး ေထာပတ္သုုတ္ထားပါ။
For Cake
75 g Cake flour
2 Tbs Coca powder (unsweetened)
1 Tsp Ground cinnamon
4 eggs ( large )
100 g Caster suger + extra for sprikle
1 Tsp Vanilla essence
2 Tbs Butter ( melted, cooled )
ဂ်ဳံမႈန္႔ ၊ ကုုိကုုိး မႈန္႔ ၊ သစ္ဂ်ပုုိးေခါက္ အမႈန္႔ တုုိ႔ကုုိေရာျပီး bowl တလုုံးအတြင္းသုုိ႔ ဇကာ စစ္ခ်ထားပါ။
ၾကက္ဥ နွင္႔ သၾကားကုုိ သၾကားေၾကသြားသည္အထိ electric mixer ျဖင္႔ ေမႊပါ။
ၾကက္ဥအေရာင္ေျပာင္းကာ cream အေနအထားေရာက္တဲ႔အထိေမႊပါ။
ေမႊေနရင္းမွာVanilla essence ကုုိထည္႔ပါ။
ဇကာ စစ္ထားေသာ ဂ်ဳံမႈန္႔အေရာကုုိ ၂ ၾကိမ္ခြဲျပီး ေျဖးေျဖးခ်င္းထည္႔ေမႊပါ။
ေထာပတ္ထည္႔ေမႊပါ။ ေသခ်ာသမေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ေျဖးေျဖးခ်င္းေမႊပါ။
Baking pan ထဲသုုိ႔ ေျဖးေျဖးခ်င္းေလာင္းထည္႔ပါ။
မ်က္ႏွာျပင္ကုုိညီေအာင္ညွိျပီး oven ထဲတြင္ 15- 20 mins bake လုုပ္ပါ။
Bake လုုပ္ေနစဥ္ cake အထဲမွာ ထည္႔မည္႔ Filling cream ကုုိျပဳ လုုပ္ပါမယ္......( cake မလုုပ္ခင္ ၾကိဳတင္ျပဳလုုပ္ျပီး ေရခဲေသတၱၱာထဲမွာ ထည္႔ထားရင္လည္းရပါတယ္...)
Cake ကုုိ bake လုုပ္ေနစဥ္မွာ မိမိ လုုပ္တဲ႔ cake ထက္ အနည္းငယ္ပုုိၾကီး တဲ႔ baking paper ကုုိခင္းျပီး extra caster suger ကုုိ paper အႏွံ႔ ျဖဴးထားပါ။
Cake ကုုိ bake လုုပ္ေနစဥ္မွာ မိမိ လုုပ္တဲ႔ cake ထက္ အနည္းငယ္ပုုိၾကီး တဲ႔ baking paper ကုုိခင္းျပီး extra caster suger ကုုိ paper အႏွံ႔ ျဖဴးထားပါ။
Oven ထဲမွ ထုုတ္လာေသာ မုုန္႔ဘန္းကုုိ သၾကားျဖဴးထားေသာ paper ေပၚသုုိ႔ေမွာက္ခ်ျပီး ဘန္းကုုိ ဖယ္လုုိက္ပါ။
cake တြင္ ကပ္ေနေသာ paper ကုုိ ေျဖးေျဖးခ်င္းခြာပါ။ ခဏအေအးခံထားပါ။
Cake ကုုိ ေမွာက္လ်က္အေနအထားအတုုိင္း filling cream ကုုိ သုုတ္လိမ္းပါ။
ေသေသခ်ာခ်ာ လိပ္ပါ။ ေရခဲေသတၱၱာထဲမွာ ၁၀ မိနစ္ခန္႔ထည္႔ထားပါ။
Filling Cream
Cake အေပၚမွာ သုုတ္လိမ္းမည္႔ Chocolate butter cream လုုပ္ပါမယ္......Filling Cream
125 ml Whipping Cream
2 Tbs Sugar
( cake ေပၚမွာ သုုတ္လိမ္းမဲ႔ butter cream က တအားခ်ဳိတဲ႔အတြက္ filling cream ကုုိ အခ်ဳိေလ်ာ႔ထားပါတယ္)
Whipping cream + sugar ကုုိေရာျပီး electric mixer ျဖင္႕ foam ေနအထားေရာက္သည္႕အထိ ေမႊပါ။ Freezer ထဲတြင္ 5 mins ခန္႕ထားထားပါ။
Butter Cream
90 g Dark chocolate
200 g Butter ( ေပ်ာ႔ေနေစရန္ room temperature မွာ ထုုတ္ထားပါ)
200 g Icing sugar
Half teaspoon vanilla essence
ဆူေနေသာ ေရေနြးအုုိးေပၚတြင္ မိမိအရည္ေဖ်ာ္မည္႔ chocolate ထည္႔ထားေသာ bowl ကုုိတင္ျပီး chocolate အရည္ေပ်ာ္သည္အထိ ေရ အနည္းငယ္ခန္႔ထည္႔ျပီးတင္ထားပါ။ ( water - about 1 Tbs)
လုုံး၀ အရည္ေပ်ာ္သြားသည္အထိေမႊေပးပါ။
Butter + vanilla ကုုိ large bowl တလုုံး ထဲသုုိ႔ထည္႔ျပီး ေထာပတ္အေရာင္ျဖဴျပီး cream အေနအထားေရာက္သည္အထိ
electric mixer ျဖင္႔ေမႊပါ။ chocolate အရည္ ကုုိ ထည္႔ ျပီးေမႊပါ။ Icing sugar ကုုိထည္႔ျပီး ေသခ်ာစြာေမႊပါ။နွံ႔စပ္ေအာင္ေသေသခ်ာခ်ာ ေမႊပါ။
လိပ္ထားေသာ cake ကုုိ မိမိ အလွဆင္ မည္႔ပန္းကန္ျပား ေပၚတင္ျပီး butter cream ကုုိ ထူထူသုုတ္လိမ္းပါ။
ခက္ရင္းအခြ်န္ျဖင္႔ သစ္ေခါက္ ပုုံစံဆြဲပါ။Santa အရုုပ္ေလးမ်ား...... reindeer အရုုပ္ေလးမ်ား .. holly leaves ေလးမ်ားျဖင္႔အလွဆင္ပါ။ ေရခဲေသတၱၱာထဲမွာမိနစ္(၃၀)ခန္႔ထည္႔ထားပါ။
Have Fun !!!!!
Meringue baskets with wild strawberries
ဒီမုုန္႔ေလးကေတာ႔ ခ်စ္စရာေကာင္းျပီး လုုပ္ရလြယ္ကူတဲ႔ မုုန္႔ကေလးပါ။
သူငယ္ခ်င္းမေလး တေယာက္အတြက္ Eclair ေတြလုုပ္ျပီး ပုုိေနတဲ႔ egg white ေတြကုုိဘာလုုပ္ရမလဲစဥ္းစားရင္း
ဒီမုုန္႔ေလးလုုပ္ျဖစ္သြားတာပါ။
Meringue အတြက္ လုုိအပ္တာေတြကေတာ႔ ....
Preheat oven 100 degree C
Egg white 120 g
super fine sugar (or) caster sugar 200 g
( super fine sugar မရွိရင္ ရုုိးရုုိး သၾကားကုုိ အမွဳန္႔ၾကိတ္စက္နဲ႔ ၾကိတ္ျပီးသုုံးရင္ရပါတယ္)
Cream of Tar Tar 1 tbs
( Cream of Tar Tar မရွိရင္ fresh lemon juice 5 cc ကုုိထည္႔သုုံးရင္ရပါတယ္)
Egg white ကုုိ electric mixer ျဖင္႔ ေမႊပါ။ အျမဳပ္ေလးမ်ားထလာခ်ိန္တြင္ cream of tar tar or fresh lemon juice ကုုိ ထည္႔ေမႊပါ။ ၃ မိနစ္ ခန္႔ ဆက္ေမႊပါ။ သၾကားကုုိ တဇြန္းခ်င္းစီ ထည္႔ေမႊပါ။ ( တခါတည္း အကုုန္ မထည္႔ လုုိက္ပါႏွင္႔)။
mixer ကုုိ high speed ျဖင္႔ ေမႊပါ။
ျဖဴ ျပီး ေစးကပ္ လာသည္႔ အထိ အဆက္မျပတ္ေမႊပါ။ လက္ညွဳိးႏွင္႔ လက္မၾကားတြင္ မုုန္႔ႏွစ္ကုုိ ထည္႔ျပီးပြတ္ၾကည္႔လုုိ႔ အနည္းငယ္ၾကမ္းေနေသးလ်င္ ၅မိနစ္ခန္႔ဆက္ေမႊပါ။
Baking tray ထဲမွာ baking paper ခင္းျပီး butter သုုတ္ထားပါ။Star norzal ေခါင္းတပ္ထားသည္႕ piping bag ထဲသုုိ႔ meringue မ်ားကုုိ ထည္႔ျပီး basket ပုုံစံ ညွစ္ခ်ပါ။
1 hr bake လုုပ္ပါ။ (အကယ္၍ meringue မ်ားပုုိေနလ်င္ပုုံတြင္ျပထားသည္႔ပုုံစံအတုုိင္း ေသးေသးေလးမ်ားညွစ္ျပီး တခါတည္းbake ေရာလုုပ္ပါ။ chocolate creamႏွင္႔ကပ္ျပီး meringue kissess ေလးမ်ားလုုပ္ႏုုိင္ပါသည္။)
1 hr ျပည္႔ လ်င္ မီးပိတ္ျပီး ခဏ ထားပါ။ ( about 10 sec )။
Oven ထဲမွထုုတ္ယူျပီး အေအးခံကာ ဘန္းထဲမွ ေျဖးေျဖးခ်င္းခြာယူပါ။
Wild Strawberry filling Cream
200 g Butter ( ေပ်ာ႔ေနေစရန္ room temperature မွာ ထုုတ္ထားပါ)
200 g Icing sugar
Half teaspoon vanilla essence
ဆူေနေသာ ေရေနြးအုုိးေပၚတြင္ မိမိအရည္ေဖ်ာ္မည္႔ chocolate ထည္႔ထားေသာ bowl ကုုိတင္ျပီး chocolate အရည္ေပ်ာ္သည္အထိ ေရ အနည္းငယ္ခန္႔ထည္႔ျပီးတင္ထားပါ။ ( water - about 1 Tbs)
လုုံး၀ အရည္ေပ်ာ္သြားသည္အထိေမႊေပးပါ။
Butter + vanilla ကုုိ large bowl တလုုံး ထဲသုုိ႔ထည္႔ျပီး ေထာပတ္အေရာင္ျဖဴျပီး cream အေနအထားေရာက္သည္အထိ
electric mixer ျဖင္႔ေမႊပါ။ chocolate အရည္ ကုုိ ထည္႔ ျပီးေမႊပါ။ Icing sugar ကုုိထည္႔ျပီး ေသခ်ာစြာေမႊပါ။နွံ႔စပ္ေအာင္ေသေသခ်ာခ်ာ ေမႊပါ။
လိပ္ထားေသာ cake ကုုိ မိမိ အလွဆင္ မည္႔ပန္းကန္ျပား ေပၚတင္ျပီး butter cream ကုုိ ထူထူသုုတ္လိမ္းပါ။
ခက္ရင္းအခြ်န္ျဖင္႔ သစ္ေခါက္ ပုုံစံဆြဲပါ။Santa အရုုပ္ေလးမ်ား...... reindeer အရုုပ္ေလးမ်ား .. holly leaves ေလးမ်ားျဖင္႔အလွဆင္ပါ။ ေရခဲေသတၱၱာထဲမွာမိနစ္(၃၀)ခန္႔ထည္႔ထားပါ။
Have Fun !!!!!
Meringue baskets with wild strawberries
ဒီမုုန္႔ေလးကေတာ႔ ခ်စ္စရာေကာင္းျပီး လုုပ္ရလြယ္ကူတဲ႔ မုုန္႔ကေလးပါ။
သူငယ္ခ်င္းမေလး တေယာက္အတြက္ Eclair ေတြလုုပ္ျပီး ပုုိေနတဲ႔ egg white ေတြကုုိဘာလုုပ္ရမလဲစဥ္းစားရင္း
ဒီမုုန္႔ေလးလုုပ္ျဖစ္သြားတာပါ။
Meringue အတြက္ လုုိအပ္တာေတြကေတာ႔ ....
Preheat oven 100 degree C
Egg white 120 g
super fine sugar (or) caster sugar 200 g
( super fine sugar မရွိရင္ ရုုိးရုုိး သၾကားကုုိ အမွဳန္႔ၾကိတ္စက္နဲ႔ ၾကိတ္ျပီးသုုံးရင္ရပါတယ္)
Cream of Tar Tar 1 tbs
( Cream of Tar Tar မရွိရင္ fresh lemon juice 5 cc ကုုိထည္႔သုုံးရင္ရပါတယ္)
Egg white ကုုိ electric mixer ျဖင္႔ ေမႊပါ။ အျမဳပ္ေလးမ်ားထလာခ်ိန္တြင္ cream of tar tar or fresh lemon juice ကုုိ ထည္႔ေမႊပါ။ ၃ မိနစ္ ခန္႔ ဆက္ေမႊပါ။ သၾကားကုုိ တဇြန္းခ်င္းစီ ထည္႔ေမႊပါ။ ( တခါတည္း အကုုန္ မထည္႔ လုုိက္ပါႏွင္႔)။
mixer ကုုိ high speed ျဖင္႔ ေမႊပါ။
ျဖဴ ျပီး ေစးကပ္ လာသည္႔ အထိ အဆက္မျပတ္ေမႊပါ။ လက္ညွဳိးႏွင္႔ လက္မၾကားတြင္ မုုန္႔ႏွစ္ကုုိ ထည္႔ျပီးပြတ္ၾကည္႔လုုိ႔ အနည္းငယ္ၾကမ္းေနေသးလ်င္ ၅မိနစ္ခန္႔ဆက္ေမႊပါ။
Baking tray ထဲမွာ baking paper ခင္းျပီး butter သုုတ္ထားပါ။Star norzal ေခါင္းတပ္ထားသည္႕ piping bag ထဲသုုိ႔ meringue မ်ားကုုိ ထည္႔ျပီး basket ပုုံစံ ညွစ္ခ်ပါ။
1 hr bake လုုပ္ပါ။ (အကယ္၍ meringue မ်ားပုုိေနလ်င္ပုုံတြင္ျပထားသည္႔ပုုံစံအတုုိင္း ေသးေသးေလးမ်ားညွစ္ျပီး တခါတည္းbake ေရာလုုပ္ပါ။ chocolate creamႏွင္႔ကပ္ျပီး meringue kissess ေလးမ်ားလုုပ္ႏုုိင္ပါသည္။)
1 hr ျပည္႔ လ်င္ မီးပိတ္ျပီး ခဏ ထားပါ။ ( about 10 sec )။
Oven ထဲမွထုုတ္ယူျပီး အေအးခံကာ ဘန္းထဲမွ ေျဖးေျဖးခ်င္းခြာယူပါ။
Wild Strawberry filling Cream
Wild strawberries 30 g ( ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေခ်ထားပါ)
whipping cream 250 g
Sugar 20 g (meringue က အရမ္းခ်ဳိေနျပီ ျဖစ္လုုိ႔ သၾကား ကုုိ ေလ်ာ႔ထည္႔ႏုုိင္ပါတယ္)
whipping cream + sugar ကုုိ cream အေနအထားေရာက္သည္အထိ electric mixer ျဖင္႔ေမႊပါ။
ေခ်ထားေသာ strawberries မ်ားကုုိ ေရာျပီး သမသြားေအာင္ ဇြန္းျဖင္႔ေမႊပါ။
ရရွိလာေသာ cream ကုုိ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ ထည္႔ထားပါ။(မိမိ အသုုံး ျပဳမည္႔ အခ်ိန္ထိ)။
ရရွိလာေသာ meringue baskets အတြင္းသုုိ႔ piping bag ကုုိ အသုုံးျပဳျပီး cream ျဖည္႔ပါ။ပုုံတြင္ျပထားသည္႔အတုုိင္း စေတာ္ဘယ္ရီသီး တလုုံးစီတင္ျပီးအလွဆင္ပါ။
ခ်ဳိျပီး အိေနတဲ႔ meringue basket ေလးကုုိ ခ်ဥ္စူးစူးေလးနဲ႔ေမႊးတဲ႔ wild strawberries ေလးေတြနဲ႔ တြဲဖက္ျပီးစားရတာ အရသာ ရွိလြန္းလွပါတယ္။
Have Fun !!!!!
Whisky Fruits Cake
Whisky ရနံ႔ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ေတာ္ေတာ္ေလးခ်ဳိအီ တဲ႔ fruits cake ေလးပါ။
Coffee ခါးခါးေလးနဲ႔ ဆုုိရင္ အရမ္းလုိက္ဖက္ညီတာေပါ႔....။
What you need ...... Preheat oven 150 degree C
Baking pan line base and two long sides with baking paper
( မုန္႔ဘန္းကုုိ မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ပုုံစံ အရြယ္အစား အသုံးျပဳလုိ႔ရပါတယ္)
For Dry Fruits Mixture....
raisins 250 g
Dried seeded dates 200 g
Sultanas 200 g
Red glace Cherries 100 g
Orange peel 15 g
Lemon peel 15 g
Caster sugar 2 Tbs
Whisky 125 ml
Butter 30 g
Butter 250 g (Extra)
Brown sugar 220 g
Bicarbonate of Soda 1.5 Tsp
For Cake (ေနာက္တရက္မွ သုံးမွာပါ)
Pine seeds or Nuts 40 g
Plain flour 300 g
Cake mix spice 2 Tsp
Egg 5
Whisky 60 ml (extra)
( Cake မ်က္ႏွာျပင္တြင္သုပ္လိမ္းရန္ )
Dry fruits mixture ကုိ အရင္လုပ္ျပီး တစ္ညထားရမွာမုိ႔ cake သားအတြက္လုုိအပ္တာေတြကုုိသပ္သပ္စီခြဲေရးေပးထားတာပါ။
Dry fruits mixture
raisins, dried seeded dates , sultanas, red glace cherries, orange pee, lemon peel တုိ႔ကုိ အရြယ္တူေအာင္ အတုံးေလးမ်ားတုံးပါ။
အုိးတလုံး ကုိ မီးဖုိေပၚတင္ပါ။ မီးကုုိ medium heat ထားပါ။
caster suger ၂ ဇြန္းကုိ ထည္႔ျပီးသၾကားေပ်ာ္အာင္တည္ပါ။ Whisky နဲ႔ ေထာပတ္ ၃၀ g ကုုိထည္႔ပါ။
low heat သုိ႔ေျပာင္းျပီး အားလုံးေပ်ာ္၀င္သည္အထိေမႊေပးေနပါ။
အားလုံး ေပ်ာ္၀င္ျပီဆုိလ်င္ ေနာက္ထပ္ ေထာပတ္ ၂၅၀ g ၊ အညိဳေရာင္သၾကား ၂၂၀ g၊ ဆုိဒါ တုိ႔ကုိထည္႔ျပီး အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါ။
ေထာပတ္ေရာ သၾကားပါ အားလုံးအရည္ေပ်ာ္ျပီး ဆူလာျပီဆုိလ်င္ အတုံးေလးမ်ားတုံးထားေသာ dry fruits မ်ားကုိထည္႔ျပီး ေသခ်ာ သမေအာင္ေမႊပါ။ အားလုံးသမ သြားလ်င္ bowl တခုထဲသုုိ႔ ေျပာင္းထည္႔ျပီး အဖုံးေသခ်ာဖုံးပါ။
Room temperature မွာ တစ္ည ထားပါ။
ေနာက္တရက္ မွာ Cake အတြက္ျပင္ဆင္ပါမယ္...။
ဂ်ဴံ ႏွင္႔ cake spice powder ကုိဇကာစစ္ပါ။
Fruits mixture နဲ႔ ေရာပါ။
Pine seeds (သုိ႔) nuts မ်ားထည္႔ပါ။ ၾကက္ဥကုိ တလုံးခ်င္းထည္႔ေမႊပါ။
အားလုံးေသေသခ်ာခ်ာ သမ သြားေအာင္ ေမႊေပးပါ။
သမသြားျပီဆုိလ်င္ baking paper ခင္းထားေသာ မိမိ ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ မုန္႔ ခြက္ (သုိ႔) မုန္႔ဘန္းထဲသုိ႔ ထည္႔ပါ။
မ်က္ႏွာျပင္ကုုိေသခ်ာညွိပါ။
မုန္႔ႏွစ္မ်ားအတြင္းေလမခုိေစရန္ မုန္႔ခြက္(သုိ႔) မုန္႔ဘန္းကုိ ညီညာေသာမ်က္ႏွာျပင္တြင္၃ခ်က္/ ၄ ခ်က္ tap လုပ္ေပးပါ။
အားလုံး အဆင္သင္႔ျဖစ္ျပီဆုိလ်င္ 250 degree C အပူေပးထားေသာ oven တြင္ ၂ နာရီ ခန္႔ၾကာေအာင္ bake လုပ္ပါ။
bamboo stick ေလးျဖင္႔ cake သားထဲကုိထုိးၾကည္႔ လုိ႔ ၀ါးတုတ္ေလးမွာ ဘာမွ ကပ္ပါမလာေတာ႔ဘူးဆုိလ်င္ မုန္႔ က်က္ပါျပီ။
Oven ထဲမွ ထုတ္ယူလာေသာ cake ၏ မ်က္ႏွာျပင္ကုုိ brush အေပ်ာ႔ ေလးျဖင္႔ Whisky သုတ္လိမ္းေပးပါ။
ပူေနေသာ cake ကုိ aluminium foil ျဖင္႔ပတ္ျပီး အေအးခံထားပါ။
ေကာ္ဖီခါးခါးပူပူေလးနဲ႔တြဲဖက္သုံေဆာင္နုိင္ပါျပီ.......။
Enjoy !!!!!
Lanzer Cake
ဒီ cake ေလးကုိစားဖူးတာ နာမည္ၾကီး ေကာ္ဖီဆုုိင္ တဆုိင္မွာပါ။
အဲဒီဆုိင္ မွာက မိသားတစုု လုုံး ရဲ ႔ အၾကိဳက္ေတြရွိတယ္...။
အဲဒီဆုိင္ေလးကုုိေရာက္သြားတုုိင္း အစာပိတ္ အခ်ဳိပြဲ အျဖစ္ မွာစားျဖစ္တာ ေကာ္ဖီတခြက္နဲ႔ ဒီမုုန္႔ေလးပါဘဲ....။
ကေလးေတြကေတာ႔ coffee Jelly ရယ္.. ဒီ cake ရယ္ကုိပင္တုုိင္မွာစားတာေပါ႔ ..။
တခါတေလ မ်ား အိမ္မွာ ေနာက္ရက္ေတြစားဖုိ႔ဆုိျပီး ပါဆယ္ေတာင္ ၀ယ္လုိက္ေသး....။
ကုိယ္ကလည္း သူတုုိ႔ေတြ ၾကိဳက္ျပီဆုိရင္ လုပ္ခ်င္ျပီေလ.. အဲဒီေတာ႔ ဒီ cake လုပ္နည္းကုုိ ေမးရျပီေပါ႔....။
လုပ္နည္းေလးသိရေတာ႔လည္း ခဏခဏ လုပ္စားျဖစ္တာေပါ႔......။
လုပ္ရတာလည္းလြယ္ပါတယ္...။
What you need ...... Preheat oven 180 degree C
Baking pan line base and two long sides with baking paper.
Cake flour 200 g (ဇကာစစ္ပါ)
Icing sugar 200 g (ဇကာစစ္ပါ)
Butter 200 g ( at room temperature)
Almond meal 200 g
( almond meal မရွိရင္ သီဟုုိေစ႔ ကုုိ အမွဳန္႔ၾကိတ္ျပီးသုံးလုိ႔ရပါတယ္)
Eggs 3
Strawberry Jam 120 g
Water 1 Tbs
Edible red colour 1 drop
Strawberry jam, water, edible red color တုိ႔ကုိ ခြက္တခုုထဲတြင္ ေရာေမႊထားပါ။
ေထာပတ္ကုိ electric mixer ျဖင္႔ ျဖဴလာသည္အထိေမႊပါ။ medium speed ျဖင္႔ေမႊပါ။
ေထာပတ္ျဖဴလာျပီဆုိလ်င္ သၾကားမွဳန္႔ ကုုိ ေျဖးေျဖးခ်င္း နဲနဲခ်င္းထည္႔ေမႊပါ။ (low speed သုိ႔ေျပာင္းပါ)။
(စက္၏ အရွိန္ေၾကာင္႔ သၾကားမွဳန္႔မ်ားလြင္႔ထြက္တတ္ပါသည္)။
ေထာပတ္ႏွင္႔သၾကား ေသခ်ာေရာသြားျပီဆုိလ်င္ၾကက္ဥကုုိ တလုံးခ်င္းထည္႔ေမႊပါ။
ေသခ်ာပြလာသည္႔အေနအထားေရာက္မွ ၾကက္ဥကုုိ ေနာက္တလုံးထည္႔ပါ။
ဂ်ဳံ ကုုိလည္း သၾကားမွဳန္႔ထည္႔သည္႔အတုိင္း ေျဖးေျဖးခ်င္းနဲနဲခ်င္း ထည္႔ပါ။ အားလုုံးေသခ်ာသမသြားျပီဆုိလ်င္ စက္ကုိ medium speed သုိ႔ျပန္တင္ျပီး မုန္႔သားပြလာသည္အထိ ေမႊေပးပါ။
မုန္႔သားပြလာျပီဆုုိလ်င္ almond meal (သုိ႔) အမွဳန္႔ၾကိတ္ထားတဲ႔ သီဟုုိေစ႔ အမွဳန္႔ကုုိေရာပါမယ္။
စက္နဲ႔မေမႊေတာ႔ဘဲ ဇြန္းရွည္ နဲ႔သာ ေမႊပါမယ္။ ဘာေၾကာင္႔လဲဆုိရင္ အဆီေတြထြက္လာတတ္လုိ႔ပါ။ေသခ်ာႏွံ႔ေအာင္ေမႊပါ။အားလုုံးႏွံ႔သြားျပီဆုိရင္ေတာ႔ မုန္႔ႏွစ္ 100 g ခန္႔ကုိခ်န္ျပီး က်န္ေသာမုန္႔ႏွစ္မ်ားကုိ မိမိ bake လုပ္မဲ႔ ဘန္းထဲသုိ႔ ထည္႔ပါ။ မ်က္ႏွာျပင္ကုိေသခ်ာညွိပါ။
မ်က္ႏွာျပင္ညီလ်င္ strawberry jam ကုိ မ်က္ႏွာျပင္တခုလုုံးႏွံ႔စပ္ေအာင္ သုတ္လိမ္းပါ။
ေစာေစာက ခ်န္ထားတဲ႔ မုန္႔ႏွစ္ 100 g ကုိ piping bag ထဲသုိ႔ ထည္႔ ျပီးပုံတြင္ျပထားသည္႔ ပုုံစံအတုိင္း ေဒါင္႔ျဖတ္အကြက္ေဖၚျပီးညွစ္ခ်ပါ။ (သုိ႕) ေလးေထာင္႔ကြက္ ညွစ္ခ်ပါ။ျပီးသြားျပီဆုိလ်င္အပူခ်ိန္ 180 degree C မွာ 45 mins bake လုပ္ပါ။
45 mins ျပည္႔လ်င္ bamboo stick ေလးျဖင္႔ cake သားထဲကုိထုိးၾကည္႔ လုိ႔ ၀ါးတုတ္ေလးမွာ ဘာမွ ကပ္ပါမလာေတာ႔ဘူးဆုိလ်င္ မုန္႔ က်က္ပါျပီ။
နာရီ၀က္ခန္႔ အေအးခံျပီး မိမိႏွစ္သက္သလုိ လွီးျပီး ေကာ္ဖီပူပူေလးနဲ႔ သုံးေဆာင္နုိင္ပါျပီ......။
Have Fun !!!!!!
Brownie Cake
Icecream ေလးထည္႔ျပီးစားၾကည္႔ပါလား .... စားျပီး ရင္း စားခ်င္ျဖစ္သြားမွာ...
လုပ္ရတာလည္း ..မခက္ပါဘူး..
What you need ...... Preheat oven 180 degree C
Baking pan line base and two long sides with baking paper
Cake flour ..... 80g
Coca Powder .... 60 g
Butter ... 325 g
Sugar ..... 325 g
Eggs ..... 6
Almond nuts or Cashewnuts .. 100 g
( Crush to small pieces)
(Flour + Coca Powder ကုိေရာျပီးဇကာစစ္ထားပါ)
ေထာပတ္ကုိအေရာင္ျဖဴျပီးပြလာသည္အထိ electric mixer ျဖင္႔ေမႊပါ။
ေထာပတ္အေရာင္လုံး၀ျဖဴသြားျပီးပြလာလ်င္ သၾကားထည္႔ျပီး ဆက္ေမႊပါ။
ေနာက္ၾကက္ဥတလုံးထည္႔ပါ။ ၆ လုံးျပည္႔သည္အထိ။
အားလုံးသမျပီးပြလာျပီဆုိလ်င္ ဇကာစစ္ထားေသာ ဂ်ဳံႏွင္႔Coca powder တုိ႔ကုိထည္႔ပါ။စက္ကုိမသုံးဘဲမုန္႔ေမႊေသာ ဇြန္းျဖင္႔သာေမႊပါ
(စက္ျဖင္႔ေမႊပါကဂ်ဳံ ႏွင္႔ coca powder အမွဳန္႔မ်ားလြင္႔ထြက္တတ္ေသာေၾကာင္႔)
small pieces မ်ားျဖစ္ေအာင္ေျခထားေသာ almond or cashewnuts မ်ားထဲမွ ၄ ပုံ ၃ ပုံကုိထည္႔ပါ။