Kids Menu

ကေလးေတြၾကိဳက္ၾကတဲ႔ အမယ္ေလးေတြေရြးျပီးစုုစည္းထားတာပါ။
လုုပ္ရတာလည္းလြယ္တယ္.. ေပ်ာ္ဖုိ႔လည္းေကာင္းတဲ႔ အမယ္ေလးေတြပါ...။


Mini Burgers ( ၁၀ လုုံးစာ)



လုုိအပ္တာေတြ.....

အသားျပားအတြက္...
အမဲသား ( မုုိးခုုိသား) ၾကိတ္ျပီးသား           300 g
( ၾကက္/ ၀က္ ၾကိဳက္ရာ)
Worcestershire sauce                           2 Tbs
( City Mart supermarket မွာရနုုိင္ပါတယ္)
Dijon Mustard                                      2 Tbs
( City Mart supermarket မွာရနုုိင္ပါတယ္)
Pepper                                                 1.5 tsp
salt                                                       သင္႔သလုုိ
အားလုုံးကုိေသခ်ာသမေအာင္ ေရာနယ္ျပီး အဖုံးဖုံးကာ ေရခဲေသတၱာ ထဲမွာ နာရီ၀က္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။

ေပါင္မုန္႔သားအတြက္..
ေပါင္မုန္႔လုံးေသးေသးေလးေတြ (morning buns) ကုုိ တ၀က္စီ ပုိင္းထားပါ။
ေထာပတ္               2 Tbs    


 ေနာက္ထပ္ လုုိတာေလးေတြစုုစည္းထားဘုုိ႔...
ခရမ္းခ်ဥ္သီး            ( အရြယ္ မၾကီးမေသး )   ၁၀ ခ်ပ္ရေအာင္     ပါးပါးလွီးျပီး အေစ႔ထုုတ္ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ။
သခြားသီး                ကုိလည္း  ၁၀ ခ်ပ္ရေအာင္     ပါးပါးလွီးျပီး  ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ။
ဆလပ္ရြက္              အနည္ငယ္   ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္   10 Tsp
ငရုုပ္ခ်ဥ္                 10 Tsp ( ၾကိဳက္ႏွစ္သက္မွထည္႔ပါ)
Mayonnaise           10 Tsp ( ၾကိဳက္ႏွစ္သက္မွထည္႔ပါ)
Cheese Slice            2.5 Slices ....( 1 Slice ကုိ ၄ ပုိင္း ျဖတ္ထားပါ။)

အမယ္ေတြစုုံျပီဆုုိရင္ .. အသားျပားက အရင္စ လုပ္ရေအာင္..
 ေရခဲေသတၱာ ထဲမွာ နာရီ၀က္ခန္႔ႏွပ္ထား တဲ႔ အသားကုိ ထုတ္ယူျပီး   ၁၀ လုံးစာရေအာင္အလုံးေလးမ်ားလုံးပါ။
(ခပ္ဖြဖြ ေလးလုံးပါ)
အလုံးေလးမ်ားကုိ လက္ဖ၀ါးေပၚတင္ျပီး လက္တလုံးခန္႔ အထူ အျပား၀ုိင္းေလးမ်ားရေအာင္ဖိေပးပါ။
ရရွိလာေသာ အသားျပားေလးမ်ားကုိ မ်က္ႏွာျပင္ တဖက္စီ ေရႊညုိေရာင္ရသည္အထိ ကင္ေပးပါ။


ကင္ျပီးအသားျပားမ်ားကုိ ပန္းကန္ျပားတခ်က္ထဲသုိ႔ ေျပာင္းထားပါ။





ဒယ္ျပားၾကီးၾကီးတခ်ပ္တြင္ ေထာပတ္ ကုိထည္႔ျပီးအပူေပးပါ။
ေထာပတ္နံ႔ေလးေမႊးလာပါက တျခမ္းစီျဖစ္ေအာင္လွီးထားေသာ ေပါင္မုန္႔ အျခမ္းေလးမ်ားကုိ ေမွာက္လ်က္အေနအထားေလးမ်ားထားျပီး မ်က္ႏွာျပင္ေရႊညုိေရာင္ရေအာင္ အုိးကင္းပူေပးပါ။
ပန္းကန္ျပားတခ်က္ထဲသုိ႔ ေျပာင္းထားပါ။

ကဲ.. mini burger ေလးေတြ အတြက္ ready ပါ...




ပုံမွာေတြ႔ရတဲ႔အတုိင္း...
ေပါင္မုန္႔ေအာက္ပုိင္း ေပၚမွာ အသားျပားတင္ပါမယ္။
အသားျပားေပၚမွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ 1 Tsp ( ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ပါက ငရုပ္ခ်ဥ္ ၊Mayonnaise တုိ႔ကုိ 1Tsp စီထည္႔ပါ)။
အသီးအရြက္မ်ားကုိ တခ်ပ္စီ ႏွစ္သက္သလုိထည္႔ပါ။
Cheese အျပားကုိ အေပၚမွတင္ပါ။
ျပီးမွ ေပါင္မုန္႔အေပၚပုိင္းကုုိ အုပ္ပါ။

ကေလးေတြ စားၾကေတာ႔မယ္ဆုိရင္ microwave oven ထဲမွာ low heat နဲ႔  15 sec ေလာက္ အပူေလးျပီး ရင္..
ခ်စ္ေသာ လူၾကီးမင္းေလးမ်ားအတြက္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ပူပူေႏြးေႏြး  mini burger ေလးမ်ားရပါျပီ.......။





Have Fun !!!!









Macarons


Macarons ကုိေတာ႔  သားေယာက်္ားေလးေတြထက္ သမီး မိန္းခေလးေတြ ပုိႏွစ္သက္ၾကပါတယ္...
လွလွပပ စိတ္တုုိင္းက် အေရာင္စုုံ အရသာစုံ လုပ္လုိ႔လည္းရတယ္ေလ...
ထည္႔ရတဲ႔ အမယ္ေတြကလည္းမမ်ားေတာ႔  သိပ္အလုပ္မရွဳပ္ဖူးေပါ႔....
အခုုသားသားတုိ႔ေရာ.. မီးမီးတုိ႔ေရာ ၾကိဳက္ၾကတဲ႔ coffee mocha macaroons ေလးေတြ လုပ္ၾကရေအာင္ ေနာ္....
Preheat Oven 160 Degree C
Baking pan lined with baking paper.

2 Large eggs white   ( about 80 g)
110 g Caster sugar
100 g Icing sugar
100 g Almond powder
2 Table spoon Mocha coffee powder
1 Tea spoon hot water
Icing sugar + Almond powder ကုိ ေရာျပီး ဇကာစစ္ထားပါ။
Coffee powder ကုိ 1 Tsp hot water နဲ႔ ေဖ်ာ္ထားပါ။ (ပ်စ္ေသာအေနအထားတြင္ရွိေနေစရန္ ေရကုုိ အနည္းငယ္သာ ထည္႔ရပါမည္)။


Meringue
2 Egg white ကုိ electric mixer ျဖင္႔ အျမွဳပ္အေနအထားေရာက္ေအာင္ ေမႊပါ။
Caster sugar တ၀က္ ကုိထည္႔ပါ။ ဆက္ျပီးေမႊပါ။ ရုိးရုိး အျမွဳပ္ အေနအထားမွ အျဖဴေရာင္ foam အေနအထား ေရာက္ပါက Caster sugar တ၀က္ကုိထပ္ထည္႔ပါ။ ျဖဴျပီးေျပာင္ေခ်ာလာသည္အထိ ေမႊပါ။



ဇကာစစ္ထားေသာ Icing sugar + Almond powder ကုိ meringue ႏွင္႔ ေရာပါ။
အားလုံး တျပိဳင္တည္းေရာပါႏွင္႔။
၂ ၾကိမ္ခြဲျပီးေရာပါ။ ပထမ အၾကိမ္ေရာရာတြင္ ေမႊသည္ဆုိရုံမွ်သာေမႊျပီးဒုတိယ အၾကိမ္ ေရာမွသာ ေသခ်ာ ေမႊပါ။







ပုံတြင္ ေတြ႔ရသည္႔အေနအထား အတုုိင္း ေျပာင္ေခ်ာသည္႔ အေနအထား ေရာက္ရပါမည္။

(Icing sugar + Almond powder ကုိ ေရာရာတြင္ electric mixer ျဖင္႔မေမႊဘဲမုန္႔ေမႊေသာ ဇြန္းျပားျဖင္႔သာေမႊပါ)။




ရရွိလာေသာ မုန္႔ႏွစ္ကုုိ 6 mm pastry tube တပ္ထားေသာ pastry bag ထဲသုိ႔ ထည္႔ျပီး baking paper ခင္းထားေသာ မုန္႔ဘန္းထဲသုုိ႔ အ၀ုိင္း ေလးမ်ားညွစ္ခ်ပါ။ တခုႏွင္႔တခုၾကား မွာ ေနရာအနည္းငယ္ ခ်န္ပါ။ ( မုန္႔ပြလာရန္)။
bake မလုပ္ခင္ မုန္႔မ်ားကုုိ ဒီအတုိင္း အခန္းအပူခ်ိန္မွာ မိနစ္ ၂၀ ခန္႔ထားပါ။မုန္႔ေလးမ်ားအေပၚသုိ႔ ေကာ္ဖီ မွဳန္႔ေလးမ်ားျဖဴးပါ။

မုန္႔မ်က္နွာျပင္ကုုိလက္ညွဳိးေလးျဖင္႔ညင္သာစြာတုိ႔ၾကည္႔ျပီး ေျခာက္ေသြ႔ေသာအေနအထားေရာက္ျပီဆုိလ်င္အပူခ်ိန္160 Degree C ျဖင္႔ ၁၃ မိနစ္ မွ ၁၅ မိနစ္ bake လုပ္ပါ။



Oven ထဲမွ ထုတ္ယူလာေသာ မုန္႔ဘန္းကုုိ ၁၅ မိနစ္ခန္႔ အေအးခံထားပါ။
မုန္႔ေလးမ်ား လုံး၀ ေအးသြားျပီဆုိလ်င္ ေသခ်ာ စိတ္ရွည္စြာ ခြာယူထားပါ။




မုန္႔ေလးမ်ားအေအးခံထားခ်ိန္မွာ မုန္႔ေလး ၂ ခုၾကားမွာ ညွပ္မဲ႔ filling လုုပ္ပါမယ္။

Thickened cream          250 ml
Mocha coffee powder   3 Tbs
( အကယ္၍ လူၾကီးမ်ားအတြက္ Tiramitsu အရသာ လုပ္မယ္ဆုိရင္ေတာ႔ Esspresso coffee ကုုိအသုံးျပဳုျပီး whisky 2 Tbs ထည္႔ေဖ်ာ္ထားပါ)။
Sugar      3 Tbs
အားလုံးကုုိ အုိးတလုံးတြင္ ထည္႔ျပီးေစးကပ္လာသည္အထိ မီးေအးေအးျဖင္႔ ၾကိဳပါ။



ရရွိလာတဲ႔ filling cream ကုိ မုန္႔ေလးတခုနဲ႔ တခုၾကားမွာ ခပ္ထူထူေလး သုတ္လိမ္းေပးျပီးျပီဆုိရင္ေတာ႔ ခ်စ္စရာေကာင္းတဲ႔  Mocha coffee macarons ေလးေတြရပါျပီေနာ္...။


Have Fun !!!!




Breakfast In Bread Cup


တေန႔ တေန႔ မနက္စာအတြက္ ထမင္းေၾကာ္၀ါ၀ါ ကုိ မရုိးႏုိင္ေအာင္ ေတာင္းဆုိၾကတဲ႔ သားေတြ အတြက္ အေျပာင္းအလဲေလးျဖစ္ေအာင္ဘာလုပ္ေပးရမလဲ စဥ္းစားရတာ ေတာ္ေတာ္ခက္ပါတယ္.....။
သူတုိ႔တေတြ စားခ်င္ေအာင္ စိတ္၀င္စားစရာေကာင္းတဲ႔ အစားအစာလည္းျဖစ္အုံးမွ....။
စားေနၾကထဲက သိသိသာသာခြဲထြက္ျပန္ရင္လည္း မၾကိဳက္ၾကျပန္ဘူးေလ.......။
အဲဒီေတာ႔ စားေနၾက ကုိဘဲ ပုံစံေလးေျပာင္းျပီး စိတ္၀င္စားစရာေလးျဖစ္ေအာင္ လုပ္တဲ႔နည္းေလးကုိ စမ္းၾကည္႔ရေအာင္ေနာ္.........

လုိအပ္တာေလးေတြက လည္း အဆန္းမပါပါဘူး.. 
မနက္စာမွာ သုံးေနၾက အမယ္ေတြပါဘဲ....

၆ ခုစာ အတြက္

ၾကက္ဥ                               ၆ လုံး
ေပါင္မုန္႔                              ၆ ခ်ပ္ ( မိမိ ႏွစ္သက္ရာ ကုိ အသုံးျပဳပါ)
( ပုံမွာ ၃ ခုကုုိ ေပါင္မုန္႔ၾကမ္း နဲ႔ လုပ္ျပီး ၃ ခုကုိ white breadနဲ႔ လုပ္ျပေပးထားပါတယ္)
Cheese အျပားေလးမ်ား       ၄ ခ်ပ္ ( တခ်ပ္စီ ကုိ ၃ ပုိင္းျဖတ္ထားပါ)
( ခ်ိစ္ ကုိလည္း မိမိႏွစ္သက္ရာ အသုံးျပဳနုိင္ပါတယ္)
Ham                                 ၄ ခ်ပ္  ( တခ်ပ္စီ ကုိ ၃ ပုိင္းျဖတ္ထားပါ)
ေထာပတ္ ( melted)           ၁ စားပြဲတင္ဇြန္း
ဆား                                 အနည္းငယ္
ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔               အနည္းငယ္

Oven ကုိ 180' C ၾကိဳတင္အပူေပးထားပါ..။


ေပါင္မုန္႔ကုိျပားခ်ပ္သြားေစရန္ ဒလိမ္႔တုံးျဖင္႔ လွိမ္႔ပါ။                


ေထာပတ္သုတ္ထားေသာပုံစံခြက္ထဲသုိ႔ ထည္႔ပါ။ေပါင္မုန္႔သားေပၚတြင္ ေထာပတ္အနည္းငယ္သုတ္ျပီး အပူခ်ိန္ 180' C မွာ ၁၀ မိနစ္ခန္႔ (သုိ႔) ေပါင္မုန္႔ အနားသားေလးမ်ားအနီေရာင္သန္းျပီး ၾကြပ္ရြ လာသည္အထိ bake လုပ္ပါ .....။


Oven ထဲမွ ထုတ္ယူျပီး ခ်ိစ္ ၊ ham  တုိ႔ကုိ ပုံတြင္ျပထားသည္႔ အတုိင္း ထည္႔ပါ။
Oven မီးကုုိ ဒီအတုိင္းဆက္ဖြင္႔ထားပါ..။180' C


တခြက္စီတြင္ ၾကက္ဥတလုံးစီ ခြဲထည္႔ပါ။ ဆား ၊ ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္႔ ျဖဴးျပီး ( သားၾကီးက ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္ ႔ မၾကိဳက္လုိ႔ တခြက္စာကုိ ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္႔ မျဖဴးထားပါ )
အပူခ်ိန္180 ' C  မွာ ၁၅ မိနစ္ခန္႔ bake လုပ္ပါ..။
( အခ်ိန္ အတုိးအေလ်ာ႔ ကေတာ႔ မိမိ oven ရဲ ႔ အပူခ်ိန္ ေပၚ မွာ မူတည္ပါတယ္ )


၅ မိနစ္ခန္႔ အေအးခံျပီး ပုံစံခြက္ထဲမွ ထုတ္ယူကာ မိမိႏွစ္သက္ရာ Chilli sauce နဲ႔ တြဲဖက္ စားသုံးႏုိင္ပါျပီ .. ။
အကယ္၍ ၾကက္ဥ အကာ ရဲ ႔ အေနအထားကုိ ေပ်ာ႔တာ မၾကိဳက္ဘဲ တင္းတင္းေလးျဖစ္ခ်င္တယ္ဆုိရင္ေတာ႔ မုန္႔ဘန္းကုိ ဖုိထဲမွ ထုတ္ယူျပီး ခ်က္ခ်င္း Aluminium foil နဲ႔ ၁၀ မိနစ္ခန္႔ လုံေအာင္ အုပ္ထားပါ...။




ကဲ .. မထူးဆန္းေပမဲ႔... ပုံစံ တမ်ိဳးေပါ႔...

Enjoy !!!!!

Ice - cream Pop

ဒီ recipe ကေတာ႔ ကေလးေတြ အတြက္ ေပ်ာ္စရာျဖစ္ေစမဲ႔ နည္းေလးပါဘဲ..
Oven သုံးစရာ မလုိေတာ႔ ကေလးေတြကုိ အေပ်ာ္လုပ္ခုိင္းရင္လဲ အႏ ၱရာယ္ မရွိဘူးေလ..
သူတုိ႔ ဖန္တီးလုုိ႔ ျဖစ္လာတဲ႔ မုုန္႔ ေလးေတြ ဆုိေတာ႔ သူတုုိ႔ အတြက္လဲ ဂုဏ္ယူစရာ ျဖစ္မွာ အေသအခ်ာေပါ႔...။
chocolate နဲ႔ ice - cream ဆုိတာ ကေလးေတြရဲ ႔ အသဲစြဲ ဆုိေတာ႔ သူတုိ႔ေလးေတြနဲ႔ အတူတူ လုပ္ၾကည္႔ၾကမယ္ေလ....။

လုိအပ္တာေလးေတြစုရေအာင္....


chocolate (အခ်ိဳ / အခါး မိမိႏွစ္သက္ရာ)        ၁ ခြက္
တခါသုံး Piping bag                                  ၁ ရြက္
မိမိႏွစ္သက္ရာ  ice cream
pop mould



chocolate (အခ်ိဳ / အခါး မိမိႏွစ္သက္ရာ) ကုိ တခါသုံး Piping bag ထဲကုိထည္႔ျပီး လုုံေအာင္ ခ်ည္ပါ..။
ေရေႏြးဆူဆူခြက္တခုု ထဲကုိထည္႔ျပီး ေခ်ာကလက္မ်ားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိ စိမ္ထားပါ..


ေခ်ာကလက္ေလးေတြ လုံး၀ အရည္ေပ်ာ္ျပီဆုိရင္  pop mould  ထဲကုိနဲနဲစီ ညွစ္ခ်ျပီး ႏွံ႔ေအာင္ ဇြန္းေနာက္ေၾကာေလးျဖင္႔ လုိက္ညွိေပးပါ...။
ျပီးလ်င္ေရခဲေသတၱာ (freezer) အတြင္းသုိ႔ ၁၅ မိနစ္ခန္႔ ထည္႔ထားပါ...။


၁၅ မိနစ္ခန္႔ ၾကာျပီးလ်င္ ဒုတိယ အၾကိမ္ ေခ်ာကလက္ရည္မ်ားကုိနဲနဲခ်င္းထပ္ထည္႔ျပီး ဇြန္းျဖင္႔ညွိေပးကာ ေရခဲေသတၱာ အတြင္း သုိ႔ ၁၅ မိနစ္ခန္႔ထပ္ထည္႔ထားပါ...။


ေခ်ာကလက္သားမာလာျပီဆုိလ်င္ခြက္ေလးမ်ားအတြင္းသုိ႔ မိမိႏွစ္သက္ရာ ice cream မ်ိဳးမ်ိဳးကုိ ထည္႔ပါ.. (အေမာက္အလၽွံ မထည္႔ပါႏွင္႔)
ျပီးလ်င္ ပုံတြင္ျပထားသည္႔အတုိင္း ကေလးမ်ားႏွစ္သက္ရာ အရုပ္ေလးမ်ားပါတဲ႔ ၀ါးတုတ္ေလးမ်ား ကုိ ခြက္ေလးမ်ားရဲ ႔ အလယ္မွာ ထားျပီး ice cream အတြင္းသုိ႔ အနည္းငယ္ျမဳပ္ေစရန္ အသာအယာ ဖိပါ..။
ေရခဲေသတၱာ  ( freezer ) အတြင္း ice cream မ်ားျပန္ခဲသြားသည္အထိ ထည္႔ထားပါ..။ (about 30 mins)


ဟုုိဘက္ဒီဘက္ မ်က္ႏွာခ်က္းဆုိင္ပူးကပ္ျပီး ၅ မိနစ္ခန္႔ freezer ထဲျပန္ထည္႔ထားပါ  ။( ဒါမွမဟုုတ္ အသုံးမျပဳမခ်င္း )။
ကေလးေလးေတြ စားခ်င္ျပီဆုိရင္ေတာ႔ ပုံစံခြက္ေလးေတြထဲကေနယူထုတ္ျပီး.. တၾကြပ္ၾကြပ္သာ ၀ါးခုိင္းေပေတာ႔ေနာ္...

ကေလးေတြရဲ ႔ ေမြးေန႔ပြဲအိမ္မွာ လုပ္ေပးရင္.. လာသမၽွ ကေလးေတြ တေခ်ာင္းစီ ေ၀ ေပးလုိ႔ ကေတာ႔ ခုန္ေပါက္ျပီး ေပ်ာ္ၾကေရာ....


ဒီအသဲပုံ ေခ်ာကလက္ေလးေတြကလည္း ကေလးေတြ ကုုိယ္တုိင္ လုပ္လုိ႔ရတာမုိ႔ သူတုုိ႔ ပြဲေတြမွာ သူတုိ႔ လက္ရာေတြကုိ သူငယ္ခ်င္းေတြၾကားဂုဏ္ယူ၀ံ႔ၾကြားစြာ ေကၽြးနုုိင္တာေပါ႔...ဘာမွမခက္ဖူးေလ..



အသဲပုုံေလးေတြကုိအျဖဴ တထပ္ အမဲေရာင္တထပ္လုိခ်င္တယ္ဆုိရင္ ေစာေစာက ice cream pop လုပ္ရင္းပုုိတဲ႔ ေခ်ာကလက္ အညုုိေရာင္အရည္ကုိ အသဲပုံ mould ထဲ တ၀က္ ထည္႔.. ျပီးရင္ freezer ထဲမွာ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ထားထားပါ.. အဲဒီအခ်န္မွာ အျဖဴေရာင္အလႊာ အတြက္ ေခ်ာကလက္ အျဖဴေရာင္ ကုိ အညုိေရာင္လုပ္တဲ႔ နည္းအတုိင္း ေရေႏြးခြက္ထဲထည္႔ျပီး အရည္ေဖ်ာ္ပါမယ္...


ခဲထားတဲ႔အညိဳေရာင္ေခ်ာကလက္ေပၚမွာ အျဖဴေရာင္ တထပ္ထပ္ထည္႔ျပီး freezer ထဲ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ထားပါ.. ဒါမွမဟုုတ္.. အသုံးမျပဳမခ်င္း...
သူငယ္ခ်င္းေတြလာျပီ ဆုုိရင္ mould  ေလးေတြထဲက ထုတ္.. ပန္းကန္လွလွေလးနဲ႔ ထည္႔ျပီး.. ကုိယ္တုိင္လုုပ္တဲ႔ ေခ်ာကလက္ေလးေတြ .. စားၾကပါဦးဆုိျပီး ခပ္ၾကြားၾကြားေလး ေျပာလုိ႔ရျပီေပါ႔  ..။
အေရာင္ေလးေတြနဲ႔ လုပ္ခ်င္တယ္ဆုိရင္.. အျဖဴေရာင္ ေခ်ာကလက္အရည္ထဲကုိ ကုိယ္ၾကိဳက္ရာ food colour ေလး တစက္ေလာက္ထည္႔ျပီးအသုံးျပဳေပါ႔ ေနာ္....။

 Enjoy !!!


Cornet Breads



ခ်ိဳ (ဂ်ိဳ ) ပုံသ႑န္ ရွိတဲ႔ ေပါင္မုန္႔ ေလးေတြ ကုိ ကေလးေတြ ၾကိဳက္ၾကပါတယ္..။
အဲဒီေပါင္မုန္႔ေလးထဲကုိ chocolate cream ထည္႔စားစား ၊ custard cream ထည္႔စားစား ၊ ရုုိးရုိး cream ထည္႔စားစား  ကေလးေတြ အတြက္ အဆာေျပ စားဖုိ႔ ေတာ္ေတာ္ေလး သင္႔ေတာ္တာပါ..။
လုပ္ရတာလဲ လြယ္ကူေတာ႔ .. သူတုိ႔ေလးေတြ ေက်ာင္းသြားေနခ်ိန္ လုပ္ထားလုိက္ရင္ ညေန ေက်ာင္းျပန္ခ်ိန္မွာ အဆာေျပ စားဖုိ႔ အဆင္သင္႔ ေပါ႔ .။

လုပ္ၾကည္႔ရေအာင္ေနာ္ ..

Cornet Bread ( ၁၀ )လုံး (သုိ႔)  (၁၂ ) လုံးစာ အတြက္..လုိအပ္တဲ႔ အမယ္ေတြ စုရေအာင္ ....
 ေပါင္မုန္႔ ဂ်ဳံ                    280g
သၾကား                         50 g
အဆီထုတ္ထားတဲ႔ နုုိ႔မွဳန္႔    10 g
Yeast                           6 g
ေခါက္ထားျပီး သား ၾကက္ဥ  2 Tbs
ေရ ေႏြးေႏြး (ၾကက္သီးေႏြး) 150ml
ေထာပတ္ (ဆားမပါ)         30 g
 ဆား                         အနည္းငယ္

ပုိေနေသာ ၾကက္ဥေခါက္ရည္ကုိ မုန္႔တြင္သုတ္လိမ္းရန္ ေရ စားပြဲတင္ဇြန္း တဇြန္းျဖင္႔ ေရာ ေမႊထားပါ။





ေရေႏြးေႏြးထဲကုိ ၾကက္ဥ ေခါက္ျပီးသား ၂ဇြန္း ( 2 Tbs )  ေရာထားပါ။


ဂ်ဳံကုိ ဇကာစစ္ျပီး ဆား ၊ သၾကား ၊ Yeast တုိ႔ နဲ႔ ေရာျပီး သမ ေအာင္ ေမႊထားပါ ။






 ၾကက္ဥ နဲ႔ ေရေႏြးေႏြး အေရာ ကုိ အထက္ပါ ပုံမွာ ျပထားတဲ႔ အတုိင္း နဲနဲ ျခင္းထည္႔ ေမႊပါ။


ေတာ္ေတာ္ေလး သမ ရင္ေတာ႔ စားပြဲ (သုိ႔) ညီညာ ေသာ မ်က္ႏွာျပင္ေပၚ မွာ တင္ျပီး လက္နဲ႔ နယ္ပါမယ္ ။


ေစးကပ္လာတဲ႔ အေန အထား အတုိင္း ၁၀ မိနစ္ခန္႔  လက္ဖေနာင္႔ လက္သီးတုိ႔ ကုိ အသုံးျပဳျပီး နယ္ပါမယ္။
ေထာပတ္ထည္႔ ျပီး ဂ်ဳံလုံး ေျပာင္ေခ်ာ လာသည္အထိ နယ္ပါမယ္။
လုိအပ္ရင္ ( အရမ္းေစးကပ္ေနရင္) နယ္တဲ႔ လက္ ကုိ ဂ်ဳံ အနည္းငယ္ ျဖဴးျပီး ဆက္နယ္ပါ။


ဂ်ဳံသားနူးညံ႔ ေျပာင္ေခ်ာ လာပါ က ဂ်ဳံလုံး ပုံသ႑န္ လုပ္ျပီး ဂ်ဴ ံျဖဴးတားတဲ႔ ဇလုံ ထဲ ထည္႔ကာ ေလလုံေအာင္ ပလက္စတစ္ ျဖင္႔အုပ္ခါ ေႏြးေသာ ေနရာတြင္ ၄၅ မိနစ္ခန္႔  (သုိ႕) ဂ်ဳံလုံး ၂ ဆ ျဖစ္သည္အထိ ထားပါ။


ဂ်ဳံလုံးရဲ ႔ အလယ္ တည္႔တည္႔ ကုိ လက္ညိွဴး ျဖင္႔ ထုိးၾကည္႔ပါက အပြျပန္မက် ေတာ႔ဘူးဆုိလ်င္ ..
ဂ်ဳံလုံးကုိ ဇလုံထဲမွ ထုတ္ယူကာ ေလမ်ားထြက္သြားေစ ရန္ လက္ျဖင္႔သာသာ ဖိျပီးျပားပါ။..
အရြယ္ညီ ၁၀ ပုိင္း (သုိ႔) ၁၂ ပုိင္း ျဖတ္ပါ ။


ဂ်ဳံ လုံးေလးမ်ားအျဖစ္ လုံးျပီး အေပၚမွ လက္သုပ္ပု၀ါ သန္႔သန္႔ ျဖင္႔ အုပ္ခါ ၅ မိနစ္ခန္႔ ထားပါ။


တခါ .. ေလထြက္ေစရန္ လက္ျဖင္႔ သာသာဖိျပီး အ၀ုိင္းပုံစံ အတုိင္းထားပါ။


အလိပ္ပုံစံ လိပ္ျပီး ေျဖးေျဖးခ်င္း ရွည္ထြက္လာေစရန္ လက္ဖ၀ါးျဖင္႔ ဆြဲလိပ္ပါ။



cornet mould ေလးမ်ားကုိ ေထာပတ္ သုပ္ထားပါ။





cornet mould  ရစ္ပတ္ျပီး နာက္ထပ္ ၅ မိနစ္ခန္႔ ပြေအာင္ထားပါ။
ပြလာလ်င္ မ်က္ႏွာျပင္ကုိ ၾကက္ဥ ရည္ သုတ္လိမ္းျပီး ၂၀၀ ဒီဂရီ ၾကိဳ တင္ အပူေပးထားေသာ Oven တြင္ ၂၅ မိနစ္ / မိနစ္ ၃၀ Bake လုပ္ပါ။

မုန္႔က်က္လ်င္ ဖုိထဲမွ ထုတ္ယူကာ မ်က္ႏွာျပင္ကုိ ေထာပတ္ရည္ သုုတ္လိမ္းေပးပါ။
ပူပူေႏြးေႏြး ေပါင္မုန္႔ ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ... ။
Cornet  ေလးေတြထဲကုိ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ cream တမ်ိဳးမ်ိဳး ထည္႔ ေပးလုိက္ရင္ေတာ႔ ကေလးေတြ အၾကိဳက္ အဆာေျပ တမ်ိဳးရသလုိ .. အခ်ိဳ ေရွာင္တဲ႔ လူၾကီးေတြ အတြက္လဲ ..ဒီအတုိင္း ဆိမ္႔ဆိမ္႔ ေလး စားလုိ႔ ရပါတယ္ ...။

5 comments:

  1. မေခ်ာေရ- လာသြားတယ္...း)

    ReplyDelete
  2. ခဏခဏ လာလည္ေစခ်င္တယ္.. ဒါေပမဲ႔ ခဏ ခဏ မတင္နုိင္တာခက္တယ္ကြယ္..

    ReplyDelete
  3. I will definitely try this one
    "Breakfast In Bread Cup"
    :)

    ReplyDelete
  4. သည္လုိမ်ိဳးေတြ သင္ေပးတဲ့ သင္တန္းဘယ္မွာရွိလဲဟင္

    ReplyDelete